23/06/2021 23/06/2021 Την ανάμνησή του από την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη κατέγραψε σε κοινωνικό δίκτυο, χθες το βράδυ, ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο του νομού Φωκίδος. Συγκεκριμένα, ο γέροντας είπε: «Το μεγαλύτερο σημείο που είδα και βίωσα στην κοίμηση του οσίου Γέροντος...
23 Ιουνίου, 2021 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2021 - 12:07

«Και τότε ο Γέροντας με άκουσε και το σκήνωμά του ήρθε ξαφνικά στην αγκαλιά μου»

Διαδώστε:
«Και τότε ο Γέροντας με άκουσε και το σκήνωμά του ήρθε ξαφνικά στην αγκαλιά μου»

Την ανάμνησή του από την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη κατέγραψε σε κοινωνικό δίκτυο, χθες το βράδυ, ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο του νομού Φωκίδος. Συγκεκριμένα, ο γέροντας είπε:

«Το μεγαλύτερο σημείο που είδα και βίωσα στην κοίμηση του οσίου Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη ήταν η ώρα λίγο προ της ταφής όταν έπρεπε να βγάλουμε από το σκήνωμά του τον επιστήθιο σταυρό του και το κουκούλι του, το οποίο βρισκόταν επί της κεφαλής του και κάτω από το σώμα του και έπρεπε να τοποθετηθεί στο πρόσωπό του. Με τα δύο μου τα χέρια έπιασα από τους ώμους το άγιο λείψανό του, το οποίο ήταν βαρύ και αδυνατούσα να το σηκώσω. Τότε σκύβω και ασπάζομαι στο μάγουλο τον Γέροντα για τελευταία φορά και του λέγω στο αυτί του:

«Γέροντα δεν μπορώ να σε σηκώσω, σε παρακαλώ βοήθησέ με» και τότε, ω του θαύματος, ο Γέροντας με άκουσε και το σκήνωμά του ήρθε ξαφνικά μέσα στην αγκαλιά μου. Ήταν πλέον ελαφρύ σαν πούπουλο, έτσι βγάλαμε εύκολα τον σταυρό καθώς και το κουκούλι, το οποίο τοποθετήθηκε μετά στο πρόσωπό του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων