03/03/2019 03/03/2019 Καληνύχτα, φιλέ, πατέρα, δάσκαλε και φύλακα άγγελε μας. Καλό βράδυ, Γρηγόρη. Τελειώνοντας αυτή η ημέρα, η 3η του Μαρτίου, μάς θύμησε ο ήχος του βραδιού πως έφυγες σαν σήμερα ξημέρωμα. Ξημερώματα της 3ης Μαρτίου 1957 πέρασες εκεί, που ήταν ήδη πολλοί και αργότερα ήρθαν κι άλλοι, όπως, ας πούμε το παλικάρι με το τσιγάρο στο...
03 Μαρτίου, 2019 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2019 - 22:14

Καληνύχτα Γρηγόρη – Χαιρετισμούς του Σολωμού του Σολωμού να πεις

Διαδώστε:
Καληνύχτα Γρηγόρη – Χαιρετισμούς του Σολωμού του Σολωμού να πεις

Καληνύχτα, φιλέ, πατέρα, δάσκαλε και φύλακα άγγελε μας. Καλό βράδυ, Γρηγόρη.

Τελειώνοντας αυτή η ημέρα, η 3η του Μαρτίου, μάς θύμησε ο ήχος του βραδιού πως έφυγες σαν σήμερα ξημέρωμα.

Ξημερώματα της 3ης Μαρτίου 1957 πέρασες εκεί, που ήταν ήδη πολλοί και αργότερα ήρθαν κι άλλοι, όπως, ας πούμε το παλικάρι με το τσιγάρο στο στόμα επί του ιστού: ο Σολωμός ο Σολωμού.

Καληνύχτα Γρηγόρη. Χαιρετισμούς του Σολωμού του Σολωμού να πεις.

 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – Για τον Ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

 

ΦΩΤΟ – ΠΗΓΗ / defenceline.gr:

Στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Ηρακλείου υπάρχει η προτομή του Ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Το μνημείο, το οποίο βρίσκεται μπροστά από το διοικητήριο της ΣΕΑΠ, θυμίζει σε όλους τον αγώνα και τη θυσία του έφεδρου Ανθυπολοχαγού, για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον αγγλικό ζυγό. Στο μνημείο, ξεχωρίζει το απόσπασμα από τον “Αποχαιρετισμό” του Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων για τον Ήρωα της ΕΟΚΑ: “Πούμαθε στη Μεγάλη Σχολή του Αγώνα τόσα μόνο γράμματα όσα να φτιάχνουν τη λέξη ελευθερία”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων