26/11/2020 26/11/2020 «Τα αίσχη που συνέβησαν στο χώρο αυτό ας τα αφήσουμε πίσω μας. Κι ας ελπίσουμε του χρόνου το εκκλησάκι να γιορτάσει κανονικά» Με αυτά τα λόγια, ο Μάκης Παυλέλλης παρουσιάζει την Αγία Αικατερίνη τη Μόριας, στην οποία οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν γοργά, με χρήματα από την Ουγγρική κυβέρνηση. Η Αγία Αικατερίνη, όπως και πολλά άλλα...
26 Νοεμβρίου, 2020 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2020 - 13:01

Κλείνουν οι “πληγές” στην Αγ. Αικατερίνη της Μόριας

Διαδώστε:
Κλείνουν οι “πληγές” στην Αγ. Αικατερίνη της Μόριας

«Τα αίσχη που συνέβησαν στο χώρο αυτό ας τα αφήσουμε πίσω μας. Κι ας ελπίσουμε του χρόνου το εκκλησάκι να γιορτάσει κανονικά»

Με αυτά τα λόγια, ο Μάκης Παυλέλλης παρουσιάζει την Αγία Αικατερίνη τη Μόριας, στην οποία οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν γοργά, με χρήματα από την Ουγγρική κυβέρνηση.

Η Αγία Αικατερίνη, όπως και πολλά άλλα ξωκκλήσια και προσκυνητάρια της Λέσβου έχουν πέσει πολλές φορές θύματα βανδαλισμών.
Μετανάστες από τις δομές προβαίνουν πολύ συχνά και βεβηλώσεις των ιερών προσκυνημάτων, καταστρέφοντας εικόνες, γράφοντας συνθήματα και προσβάλλοντας με ποικίλους τρόπους τους ιερούς χώρους.

Καταθέτοντας ψυχή και όχι απλά χρόνο και χρήμα, εθελοντές που φυλάττουν Θερμοπύλες Ορθοδοξίας και ελληνισμού ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τις πολλαπλές ζημιές που είχε υποστεί το όμορφο ξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια της Λέσβου.

Δείτε πώς ήταν πριν 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων