14/03/2019 14/03/2019 Η Βούλα Νεονάκη συναντά ιερείς της Κρήτης που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική και προσεγγίζει την μοναδικότητα της μουσικής τους έκφρασης. Συναντά τον π. Μιχάλη Κλωνάρη στους Κούμους και μαζί επισκέπτονται και το χωριό Φωτεινό. Συζητούν για τα ήθη και έθιμα αυτών των χωριών μα και τον ρόλο που έχει η ασκομαντούρα στην κρητική μουσική...
14 Μαρτίου, 2019 - 18:21

Κρήτη: Ιερείς στη μουσική παράδοση (εκπομπή)

Διαδώστε:
Κρήτη: Ιερείς στη μουσική παράδοση (εκπομπή)

Η Βούλα Νεονάκη συναντά ιερείς της Κρήτης που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική και προσεγγίζει την μοναδικότητα της μουσικής τους έκφρασης. Συναντά τον π. Μιχάλη Κλωνάρη στους Κούμους και μαζί επισκέπτονται και το χωριό Φωτεινό. Συζητούν για τα ήθη και έθιμα αυτών των χωριών μα και τον ρόλο που έχει η ασκομαντούρα στην κρητική μουσική παράδοση.

Ο π. Στεφανής Νίκας υποδέχεται το συνεργείο της Κρήτη tv στις Βρύσες Αγίου Βασιλείου και παρέα τους γιους του Γιάννη και Στεφανή αλλά και τον λαουτιέρη Στρατή Μαμαλάκη παρουσιάζουν την μουσική γλώσσα της ψυχής τους. Σπουδαία καταγραφή της εκπομπής η μουσική με χοχλίο που έπαιξε ο μικρός Στεφανής Νίκας.

Τελευταίος προορισμός ο Άγιος Νικόλαος. Αυτή τη φορά η Βούλα Νεονάκη συναντά τον π. Γεώργιο Τζάβλα με μια παρέα νέων μουσικών και παρουσιάζουν μουσικές της Κρήτης και της Μ. Ασίας. Ο π. Γεώργιος Τζάβλας μιλάει για το ρόλο που έχει το κανονάκι στη ζωή του μα και στη μουσική της Κρήτης.

 

 

ΠΗΓΗ: cretetv.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων