03/05/2020 04/05/2020 Κυριακή των Μυροφόρων, σήμερα, και κάθε χρόνο τέτοια μέρα το χωριό Μανταμάδος στη Μυτιλήνη βάζει τα γιορτινά του και κόσμος από κάθε σημείο της Ορθοδοξίας καταφθάνει στη Χάρη του Αρχαγγέλλου. Είναι η τοπική πανήγυρις που εορτάζεται η επέτειος από τα εγκαίνια του Ναού και ο επαρχιακός δρόμος Μυτιλήνης – Μανταμαδου γεμίζει κόσμο που περπατάει πολλές...
03 Μαΐου, 2020 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2020 - 9:08

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ: Τα γιορτινά για τον Ταξιάρχη του Ουρανού

Διαδώστε:
ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ: Τα γιορτινά για τον Ταξιάρχη του Ουρανού

Κυριακή των Μυροφόρων, σήμερα, και κάθε χρόνο τέτοια μέρα το χωριό Μανταμάδος στη Μυτιλήνη βάζει τα γιορτινά του και κόσμος από κάθε σημείο της Ορθοδοξίας καταφθάνει στη Χάρη του Αρχαγγέλλου. Είναι η τοπική πανήγυρις που εορτάζεται η επέτειος από τα εγκαίνια του Ναού και ο επαρχιακός δρόμος Μυτιλήνης – Μανταμαδου γεμίζει κόσμο που περπατάει πολλές ώρες για να σταθεί έστω για λίγο μπροστά στην ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη, για να τον ασπαστεί και να τον παρακαλέσει.

Οι συνθήκες φέτος είναι πολύ διαφορετικές λόγω των μέτρων ένεκα του κορονοϊού, όμως, τίποτα δε σταματά τη λαχτάρα για τη θύμηση του Ταξιάρχη του Ουρανού.

Παρακολουθήστε, μέσα από στις σελίδες μας, ένα βίντεο αφιέρωμα στην μοναδική ανάγλυφη εικόνα της Ορθοδοξίας που σύμφωνα με μαρτυρίες αλλάζει χρώματα και έκφραση ανάλογα με την πίστη του προσκυνητή:

 

 

Ρεπορτάζ: Νάνσυ Νάσκου / Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων