05/03/2020 05/03/2020 Μια νέα Ορθόδοξη Εκκλησία σχεδιάζει να χτίσει στην Ανταρκτική η Ρωσική Εκκλησία. Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Επίσκοπος Γκόρνο Αλτάυ κ. Καλλίστρατος πραγματοποίησε ταξίδι στον επιστημονικό σταθμό Νοβολαζαρέφσκαγια στην Ανταρκτική. Ο νέος ναός θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, προστάτη των ταξιδιωτών και...
05 Μαρτίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 8:35

Μία νέα Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ανταρκτική

Διαδώστε:
Μία νέα Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ανταρκτική

Μια νέα Ορθόδοξη Εκκλησία σχεδιάζει να χτίσει στην Ανταρκτική η Ρωσική Εκκλησία.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Επίσκοπος Γκόρνο Αλτάυ κ. Καλλίστρατος πραγματοποίησε ταξίδι στον επιστημονικό σταθμό Νοβολαζαρέφσκαγια στην Ανταρκτική.
Ο νέος ναός θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, προστάτη των ταξιδιωτών και των ναυτικών.

Επί του παρόντος, η μόνη μόνιμη ρωσική εκκλησία στην Ανταρκτική είναι η εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Αν και χτίστηκε στα βουνά Altai, μεταφέρθηκε στο νησί του Κινγκ Τζορτζ, κοντά στον ρωσικό ερευνητικό σταθμό Μπελινγκχάουζεν. Η μεταφορά της διήρκησε 50 ημέρες.

Η Αγία τριάδα είναι μια ξύλινη κατασκευή στα πρότυπα των παλαιών ρώσικων εκκλησιαστικών κτιρίων και έχει χωρητικότητα 30 ατόμων..
Ανάμεσα στα καθήκοντα των ιερέων αυτής της εκκλησίας είναι οι προσευχές για τις ψυχές των 64 Ρώσων που χάθηκαν στις αποστολές της Ανταρκτικής αλλά και στην τέλεση λειτουργιών για το προσωπικό του ερευνητικού σταθμού Bellingshausen και άλλων κοντινών σταθμών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων