17/05/2019 17/05/2019 Στην πόλη Εσεντουκί της περιφέρειας της Σταυρούπολης στη νότια Ρωσία αύριο το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια εξαιρετικά συγκινητική τελετή, καθώς θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων. Πρόκειται για ένα έργο με σαφείς αναφορές στην Ορθοδοξία· βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που θα...
17 Μαΐου, 2019 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2019 - 16:13

ΡΩΣΙΑ: Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε περίβολο εκκλησίας

Διαδώστε:
ΡΩΣΙΑ: Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε περίβολο εκκλησίας

Στην πόλη Εσεντουκί της περιφέρειας της Σταυρούπολης στη νότια Ρωσία αύριο το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια εξαιρετικά συγκινητική τελετή, καθώς θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων. Πρόκειται για ένα έργο με σαφείς αναφορές στην Ορθοδοξία· βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που θα μετεξελιχθεί σε μονή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για την περιοχή. Στην κορυφή του μνημείου υπάρχει ο σταυρός, ενώ στη βάση με χρυσά γράμματα είναι χαραγμένη η φράση «Δεν ξεχνάμε» στα ελληνικά και στα ρωσικά και οι ημερομηνίες 1916-1923. Ο θεμέλιος λίθος μπήκε στις 10 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ελληνικού Συλλόγου «Περικλής» που δραστηριοποιείται στο Εσεντουκί, ενώ για την κατασκευή του μνημείου δωρεές υπήρξαν από πάρα πολλούς Έλληνες της περιφέρειας της Σταυρούπολης.

Τα αποκαλυπτήρια συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, και, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για την ελληνική διασπορά, και γιατί είναι ένα επιπλέον βήμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 

Πηγή: www.pontos-news.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων