09/05/2021 09/05/2021 Την Διακαινήσιμο Εβδομάδα (Κυριακή του Πάσχα – Κυριακή του Θωμά), τα περισσότερα Μοναστήρια της πατρίδας μας και του Αγίου Όρους συνηθίζεται να κάνουν λιτανείες εντός και εκτός των Ιερών Μονών. Η λιτανεία αρχίζει από το Καθολικό και στην συνεχεία η πομπή με την Προστάτιδα εικόνα της Ιεράς Μονής προπορεύεται κάτω από κεντημένη ομπρέλα. Το τυπικό...
09 Μαΐου, 2021 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2021 - 18:31

Μοναστηριακές παραδόσεις της Διακαινησίμου Εβδομάδος

Διαδώστε:
Μοναστηριακές παραδόσεις της Διακαινησίμου Εβδομάδος

Την Διακαινήσιμο Εβδομάδα (Κυριακή του Πάσχα – Κυριακή του Θωμά), τα περισσότερα Μοναστήρια της πατρίδας μας και του Αγίου Όρους συνηθίζεται να κάνουν λιτανείες εντός και εκτός των Ιερών Μονών.

Η λιτανεία αρχίζει από το Καθολικό και στην συνεχεία η πομπή με την Προστάτιδα εικόνα της Ιεράς Μονής προπορεύεται κάτω από κεντημένη ομπρέλα.

Το τυπικό περιλαμβάνει δεήσεις στα Ιερά Παρεκκλήσια εντός και εκτός του Μοναστηριού, καθώς και σε “εξαρτηματικά κελλιά” και το ” Χριστός Ανέστη ” ψάλλεται συνεχώς.

Λόγω των επιληφθέντων μέτρων, που αφορούν την πανδημική νόσο του κορονοϊού ( Covid -19 ), και εφέτος ( 2021 ), οι πιστοί δεν είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτές τις λιτανείες, με το χαρμόσυνο και Αναστάσιμο κλίμα.

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος  Θεοδ.   Κουτσοχρήστος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων