19/09/2020 19/09/2020 Στις 19 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Αμφιλοχίου του Μακρή. Ο ιερομόναχος π. ᾽Ηλίας Καλατζής έγραψε: “Το 1981, στις 19 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πιέσεων πολλών πιστών και των υπευθύνων της Μεγάλης Μονής του ῾Αγίου ᾽Ιωάννου του Θεολόγου, πραγματοποιήθηκε η εκταφή των λειψάνων του Γέροντος. ῞Οταν ανοίχθηκε ο τάφος, ο οποίος...
19 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2020 - 14:29

“Aκόμη ευωδιάζουν τα χέρια μου, μετά το άγγιγμα της κάρας του Γέροντα”

Διαδώστε:
“Aκόμη ευωδιάζουν τα χέρια μου, μετά το άγγιγμα της κάρας του Γέροντα”

Στις 19 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Αμφιλοχίου του Μακρή.

Ο ιερομόναχος π. ᾽Ηλίας Καλατζής έγραψε:

“Το 1981, στις 19 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πιέσεων πολλών πιστών και των υπευθύνων της Μεγάλης Μονής του ῾Αγίου ᾽Ιωάννου του Θεολόγου, πραγματοποιήθηκε η εκταφή των λειψάνων του Γέροντος. ῞Οταν ανοίχθηκε ο τάφος, ο οποίος βρίσκεται μέσα στα πεύκα, όλη η γύρω περιοχή ευωδίασε, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να αρχίσουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει. ῾Η ευωδία διαρκούσε και μετά την πλύση των αγίων λειψάνων. ῾Ο ῾Ηγούμενος της Μονής του Θεολόγου ᾽Ισίδωρος -ο μετέπειτα μακαριστός επίσκοπος Τράλλεων – ο οποίος παρευρισκόταν στην εκταφή, χρειάστηκε να φύγει για λίγο από το νησί για ανάγκες της Μονής μας. ῞Οταν επέστρεψε μου είπε: -Μύρισε τα χέρια μου, ακόμη ευωδιάζουν μετά το άγγιγμα της κάρας του Γέροντα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων