31/12/2020 31/12/2020 Μια σπάνια φωτογραφία-ντοκουμέντο του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Την φωτογραφία εξασφάλισε αποκλειστικά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος. Συγκεκριμένα φαίνεται ο Άγιος Καλλίνικος σε ηλικία τριών (3) ετών στο πατρικό του σπίτι στα Σιταράλωνα Αγρινίου, το 1922. Ο προσφάτως αναγραφόμενος στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας μας, Άγιος Καλλίνικος,...
31 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2020 - 11:44

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Μια σπάνια φωτογραφία του Αγ. Καλλινίκου

Διαδώστε:
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Μια σπάνια φωτογραφία του Αγ. Καλλινίκου

Μια σπάνια φωτογραφία-ντοκουμέντο του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Την φωτογραφία εξασφάλισε αποκλειστικά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος. Συγκεκριμένα φαίνεται ο Άγιος Καλλίνικος σε ηλικία τριών (3) ετών στο πατρικό του σπίτι στα Σιταράλωνα Αγρινίου, το 1922.

Ο προσφάτως αναγραφόμενος στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας μας, Άγιος Καλλίνικος, Μητροπολίτης Εδέσσης γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1919 από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και την Αικατερίνη, οι οποίοι και του μετέδωσαν την πίστη στον Θεό, το ασκητικό ήθος, αλλά και την αγάπη για την εκκλησία.

Ο Ιερέας παππούς του, Αθανάσιος, καθώς και η γιαγιά του, Σπυριδούλα, του έδειξαν πληθωρική αγάπη και τον καθοδήγησαν πνευματικά στην παιδική του ηλικία. Ιδιαίτερα όμως τον έμαθα από μικρό παιδάκι να αγαπά τα προσκυνήματα του τόπου του, όπως την Παναγία την Προυσιώτισσα, άλλα και τα υπόλοιπα μοναστικά κέντρα και ιερά σεβάσματα της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων