07/05/2021 07/05/2021 Ο Άγιος Θωμάς ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, μαθητές του Ιησού Χριστού. Ήταν Ιουδαίος στην καταγωγή και, όπως και άλλοι μαθητές, ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά. Εγκατέλειψε το επάγγελμά του και ακολούθησε τον Ιησού Χριστό, όταν εκείνος του το ζήτησε. Ήταν από τους ένθερμους μαθητές, όμως μετά την Ανάσταση ολιγοπίστησε και δεν πίστεψε ότι...
07 Μαΐου, 2021 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 17:46

Ο Άγιος Θωμάς που δεν αμφισβήτησε αλλά πόθησε την Αλήθεια του Χριστού

Διαδώστε:
Ο Άγιος Θωμάς που δεν αμφισβήτησε αλλά πόθησε την Αλήθεια του Χριστού

Ο Άγιος Θωμάς ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, μαθητές του Ιησού Χριστού. Ήταν Ιουδαίος στην καταγωγή και, όπως και άλλοι μαθητές, ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά. Εγκατέλειψε το επάγγελμά του και ακολούθησε τον Ιησού Χριστό, όταν εκείνος του το ζήτησε. Ήταν από τους ένθερμους μαθητές, όμως μετά την Ανάσταση ολιγοπίστησε και δεν πίστεψε ότι ο Χριστός αναστήθηκε, παρά μόνον όταν ψηλάφισε στα χέρια Του τα σημάδια της Σταύρωσης.

Αυτό έγινε στη δεύτερη εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές μετά την Ανάστασή Του καθώς κατά την πρώτη εμφάνιση του Ιησού, ο Θωμάς απουσίαζε. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά αυτό το γεγονός την Κυριακή μετά το Πάσχα και την ονομάζει «Κυριακή του Θωμά», ενώ η μνήμη του Αγίου Θωμά τιμάται στις 6 Οκτωβρίου, εορτή όμως πολύ λιγότερο γνωστή στους Χριστιανούς από την Κυριακή του Θωμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ CHRISTIANITYART

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων