10/03/2023 10/03/2023 Σε έναν άνδρα, μόλις τον είδε για πρώτη φορά ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης  (1912-2006): – Νομίζεις ότι κάποιος είσαι; Χωρίς τη βοήθεια του Θεού και της γυναίκας σου είσαι ένα τίποτα. Να αγαπάς και να σέβεσαι τη γυναίκα σου! επιμέλεια: Στέλιος Κούκος Σε μια γυναίκα, που είχε μιλήσει νωρίτερα στον άνδρα της πολύ άσχημα, μόλις...
10 Μαρτίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 18:41

Ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης για τη συμπεριφορά των συζύγων μεταξύ τους και τη νηστεία

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης για τη συμπεριφορά των συζύγων μεταξύ τους και τη νηστεία

Σε έναν άνδρα, μόλις τον είδε για πρώτη φορά ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης  (1912-2006):
– Νομίζεις ότι κάποιος είσαι; Χωρίς τη βοήθεια του Θεού και της γυναίκας σου είσαι ένα τίποτα. Να αγαπάς και να σέβεσαι τη γυναίκα σου!

  • επιμέλεια: Στέλιος Κούκος

Σε μια γυναίκα, που είχε μιλήσει νωρίτερα στον άνδρα της πολύ άσχημα, μόλις την είδε και χωρίς να προλάβουν να του πουν κάτι για τη διαφωνία τους:

– Άκου να σου πω, καλύτερα να τον χτυπάς παρά να του λες αυτά που του λες!

Στην ίδια, που είχε πάρει αρκετά κιλά πάνω από το κανονικό, είπε:

– Δεν σε βλέπω σε καλή εικόνα. Πότε θα γίνεις καλά; Δεν νηστεύεις. Θ’ αρχίσεις νηστεία να κάνεις, ακούς; Όχι με αυτό το σώμα! Δεν υπακούει στον Θεό. Θα κάνει τα θελήματά του και μετά… Αν δεν το καταλάβεις από τώρα, δεν θέλω να σου πω ποιος σε περιμένει.

Από τώρα θ’ αρχίσεις να εργάζεσαι τον Χριστό και η Χάρις του Θεού θα σε βοηθήσει. Δεν θα δουλέψεις με αυτό το σώμα από εδώ και πέρα.

Και καλοσύνη, όχι γκρίνιες. Όχι γκρίνια με τον άνδρα σου. Με κανέναν άνθρωπο δεν θα κάνεις γκρίνια. Πρέπει να βάλεις αρχή. Άλλαξε πορεία!

Είπε σε κάποιον άνδρα πολύ ευλαβή:

– Πρέπει να τρως λίγο φαγητό. Μην τρως πολύ. Να σηκωθείς από το τραπέζι χωρίς να έχεις χορτάσει. Γιατί τα πολλά φαγητά φέρνουν τον δαίμονα της πορνείας. Ενώ με την εγκράτεια, με το λίγο φαγητό, καλλιεργείται πιο εύκολα το πνεύμα και μειώνεται η δύναμη του δαίμονα της πορνείας. Αυτός ο δαίμονας πολεμείται με δύο τρόπους, με τις μετάνοιες και με το λίγο φαγητό.

Από το βιβλίο της Ι. Μ. Δαδίου Παναγία η Γαυριώτισσα, «Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης, Ο πνευματικός της Μονής Δαδίου, Ο επιστήθιος φίλος του αγίου Πορφυρίου», των εκδόσεων Άθως. Κείμενα Μιχάλης Λεβέντης.

ΠΗΓΗ: www.pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων