04/06/2019 04/06/2019 Στήνει τον εξοπλισμό του, όπου του ζητηθεί και αφιλοκερδώς προσφέρει αγαπημένες μουσικές επιλογές σε μικρές παρέες, σε εκδρομές, σε γάμους και βαπτίσεις. Με μεγάλη χαρά μοιράζετε αγαπημένους δίσκους βινυλίου με το «κοινό» του και ό,τι δεν βρίσκει στη δική του συλλογή, το έχει σίγουρα «φορτωμένο» στον υπολογιστή του. Ο πατέρας Αναστάσιος Τσερπίδης, είναι ιερέας σε...
04 Ιουνίου, 2019 - 18:02

Ο ιερέας που “μιλά” μέσα από τη μουσική

Διαδώστε:
Ο ιερέας που “μιλά” μέσα από τη μουσική

Στήνει τον εξοπλισμό του, όπου του ζητηθεί και αφιλοκερδώς προσφέρει αγαπημένες μουσικές επιλογές σε μικρές παρέες, σε εκδρομές, σε γάμους και βαπτίσεις. Με μεγάλη χαρά μοιράζετε αγαπημένους δίσκους βινυλίου με το «κοινό» του και ό,τι δεν βρίσκει στη δική του συλλογή, το έχει σίγουρα «φορτωμένο» στον υπολογιστή του.

Ο πατέρας Αναστάσιος Τσερπίδης, είναι ιερέας σε ενορία της Ξάνθης, εκτός από την μεγάλη του αγάπη για την εκκλησία έχει και μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη σχέση με την μουσική, που ξεκινά από πολύ παλιά, από το 1986.

«Ήμουν σε ηλικία 14 ετών, όταν άρχισα να έχω την πρώτη μου επαφή με την μουσική» δηλώνει και σημειώνει ότι τα πρώτα εκείνα χρόνια επικρατούσε στις προτιμήσεις του η Pop και η Rock μουσική. «Ήταν η ξένη μουσική που μου άρεσε. Μέχρι το 2002 ασχολούμουν με την ξένη μουσική, από το 2005 και μετά έχω μια μεγάλη τάση προς το ελληνικό ρεπερτόριο» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής κι αποκαλύπτει ότι ήδη έχει μια μεγάλη συλλογή πολλών δίσκων βινυλίου. Όσον αφορά στις προτιμήσεις του; «Ακούω τα πάντα» απαντά και προσθέτει «Είμαι λάτρης του βινυλίου. Ασχολούμαι πολλές ώρες την ημέρα. Μετά την Εκκλησία και την Οικογένεια η ενασχόληση με την μουσική μου απορροφά πολύ χρόνο», ενώ απαντά και μιλά για την μουσική με λέξεις όπως: « Έρωτας μεγάλος» και « πάθος».

« Δεν έχω κώλυμα, δεν έχω ταμπού, ακούω τα πάντα, τραγουδάω και παίζω» λέει και στην παρατήρησή μας «Χορεύετε και ωραία», εκείνος μιλά για αποτέλεσμα της χρόνιας ενασχόλησης με την παράδοση, ως μέλος συλλόγου.
«Έχει θετική απήχηση στον κόσμο η ενασχόλησή σας με την μουσική;» τον ρωτάμε για να απαντήσει με δισταγμό « Θετική δεν ξέρω, αρνητική δεν έχει σίγουρα. Έτυχε να κάνω και γάμους και να προσφέρω και τις μουσικές υπηρεσίες, βοηθώντας παιδιά που δεν μπορούσαν να κάνουν γάμους και βαπτίσεις καταβάλλοντας χρήματα στους επαγγελματίες.» απαντά και δέχεται μια ακόμη παραγγελία από ηλικιωμένη κυρία που διασκεδάζει «πάτερ, να βάλετε ένα ποντιακό» του λέει κι εκείνος χαμογελώντας ευγενικά ανταποκρίνεται αμέσως.

«Πιστεύω πως δεν είναι σωστό να φοράμε μάσκες, αλλά να είμαστε αληθινοί» δηλώνει και σημειώνει «Είναι κάτι που το ξέρει και ο πνευματικός μου πατέρας και ο δεσπότης μου και δεν άκουσα ούτε παράπονο, ούτε αρνητικά σχόλια, οπότε συνεχίζω. Αν κάτι αρνητικό δω να συμβαίνει, θα σταματήσω να ασχολούμαι, δεν το συζητώ» λέει κι αμέσως μετά επιστρέφει στο «πόστο» του, πάνω από τα ηχεία, τους δίσκους με την μουσική οδηγό, που είναι έρωτας, πάθος, αγάπη και διαφυγή μαζί…

Πηγή: ert.gr
φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων