02/11/2019 02/11/2019 Ταινία μικρού μήκους η οποία είναι αφιερωμένη στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Πακιστάν προβλήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα. Η ταινία προβάλει τον ιεραποστολικό ζήλο που επιδεικνύει καθημερινά ο π. Ιωσήφ Φαρούκ, ο μοναδικός Ορθόδοξος ιερέας του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Πακιστάν. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Λεωνίδας Σαβίν με σκοπό να προβάλει την πρώτη ορθόδοξη κοινότητα...
02 Νοεμβρίου, 2019 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2019 - 12:57

Ο ιερέας στο Πακιστάν που δίνει καθημερινά μαρτυρία Χριστού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο ιερέας στο Πακιστάν που δίνει καθημερινά μαρτυρία Χριστού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταινία μικρού μήκους η οποία είναι αφιερωμένη στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Πακιστάν προβλήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα. Η ταινία προβάλει τον ιεραποστολικό ζήλο που επιδεικνύει καθημερινά ο π. Ιωσήφ Φαρούκ, ο μοναδικός Ορθόδοξος ιερέας του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Πακιστάν.

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Λεωνίδας Σαβίν με σκοπό να προβάλει την πρώτη ορθόδοξη κοινότητα στο Πακιστάν.

Σε άλλο σημείο της ταινίας τον λόγο παίρνουν οι πιστοί, οι οποίοι αναφέρονται στο γεγονός της μεταστροφής τους σε αυτό και το ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κατήχηση τους. Αναφορά κάνουν επίσης και σε ορισμένα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως Ορθόδοξοι σε μια αμιγώς μουσουλμανική χώρα.

Το 2011 ιδρύθηκε το κέντρο Ιεραποστολής Άγιος Μιχαήλ, ενώ το 2017 δημιουργήθηκε ακόμη ένα ιεραποστολικό κέντρο με την ονομασία Αγία Ματρώνα που παρέχει τη δυνατότητα στις γυναίκες να μάθουν γραφή και ανάγνωση, καθώς επίσης και τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής. Όλα αυτά όμως θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν, αν ο π. Ιωσήφ δεν υπερέβαλε εαυτόν για την αγάπη του Χριστού μαρτυρούν οι Πακιστανοί πιστοί.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας (στη ρωσική):

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων