08/06/2020 08/06/2020 «Όλοι έχουν ανάγκη το Πανάγιο Πνεύμα, και οι μικροί και οι μεγάλοι. Έχει ανάγκη από Πνεύμα Άγιο η μάνα για ν’ αναθρέψει το παιδί της, ο δάσκαλος για να διδάξει στο σχολείο, ο δικαστής για να δικάσει δικαίως, ο κυβερνή­της για να κυβερνήσει το λαό του. Οι πάντες έχουν ανάγκη Πνεύματος Αγίου. Τίποτε άλλο δεν...
08 Ιουνίου, 2020 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 16:06

Ο Μακαρ. Αυγουστίνος Καντιώτης για το Άγιο Πνεύμα

Διαδώστε:
Ο Μακαρ. Αυγουστίνος Καντιώτης για το Άγιο Πνεύμα

«Όλοι έχουν ανάγκη το Πανάγιο Πνεύμα, και οι μικροί και οι μεγάλοι. Έχει ανάγκη από Πνεύμα Άγιο η μάνα για ν’ αναθρέψει το παιδί της, ο δάσκαλος για να διδάξει στο σχολείο, ο δικαστής για να δικάσει δικαίως, ο κυβερνή­της για να κυβερνήσει το λαό του. Οι πάντες έχουν ανάγκη Πνεύματος Αγίου. Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται ο κόσμος σήμερα, αδελφοί· Πνεύμα Άγιο χρειάζεται. Ας το παρακαλέσου­­με την αγία αυτή ημέρα να έρθει και να σκηνώσει «εν ημίν».

Να συνεννοούμεθα όμως. Ποιοι είναι άξιοι του Πνεύματος του Αγίου; Εμείς είμαστε άξιοι να ‘ρθει μέσα στην καρδιά μας; Είμαστε άξιοι; Ρωτώ τον εαυτό μου, ρωτώ και όλους. Κάποιος άγιος λέει· Η μέλισσα πάει στα λουλούδια, η μύγα η ακάθαρτη ή η σφήκα πάει στα κρέατα τα σάπια. Η μέλισσα, το ευγενές έντομο, πηγαίνει όπου υπάρχει ευώδης οσμή· σε ακαθαρσία δεν πλησιάζει. Και το Πνεύμα το Άγιο είναι σαν τη μέλισσα. Όπου υπάρχει ακαθαρσία, σαπήλα και διαφθορά, εκεί το Πνεύμα το Άγιο δεν πηγαίνει.
Ας έχουμε πόθο να ‘ρθει στην καρδιά μας το Πνεύμα το Άγιο. Κι όταν έρθει το Πνεύμα το Άγιο, τότε πραγματικώς μεσ᾿ στις καρδιές μας και μεσ᾿ στα σπίτια μας και μεσ᾿ στο έ­θνος μας θα δούμε μια μεταβολή μεγάλη. Και τότε κ᾿ εμείς θα θαυμάσουμε και θα πούμε· Δόξα τω Θεώ· δόξα τω Πατρί, δόξα τω Υιώ, δόξα τω Αγίω Πνεύματι· δόξα τη Αγία Τριάδι! Αμήν».

+Αυγουστίνος Καντιώτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων