16/09/2019 16/09/2019 Ευγνωμονεί το Θεό για τη μεγάλη ευλογία να εκλεγεί Μητροπολίτης Μεξικού και να ποιμάνει την Κεντρική Αμερική παρά του ότι σε αυτές περιοχές όπως είναι γνωστό υπήρχε το απόλυτο τίποτα. “Ανέλαβα τη Μητρόπολη Μεξικού για να ξεκινήσω το έργο μου από το τίποτα” τονίζει στην συνέντευξη που έδωσε στη Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Μεξικού κ...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:30

Ο Μητροπολίτης που ποιμαίνει τις φυλές του Αμαζονίου: «Κρατήστε αναμμένη τη λαμπάδα της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας» (Συνέντευξη)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης που ποιμαίνει τις φυλές του Αμαζονίου: «Κρατήστε αναμμένη τη λαμπάδα της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας» (Συνέντευξη)

Ευγνωμονεί το Θεό για τη μεγάλη ευλογία να εκλεγεί Μητροπολίτης Μεξικού και να ποιμάνει την Κεντρική Αμερική παρά του ότι σε αυτές περιοχές όπως είναι γνωστό υπήρχε το απόλυτο τίποτα.

“Ανέλαβα τη Μητρόπολη Μεξικού για να ξεκινήσω το έργο μου από το τίποτα” τονίζει στην συνέντευξη που έδωσε στη Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Μεξικού κ Αθηναγόρας.

Οι ανάγκες που υπάρχουν στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής λέει ότι, είναι πολύ μεγάλες, οι άνθρωποι είναι διψασμένοι, έχουν ανάγκες και τις εκφράζουν σε κάθε επαφή που έχει μαζί τους.

Στην ίδια συνέντευξη μιλάει μάλιστα για την ευλάβεια των φυλών του Αμαζονίου και την ευγενική υποδοχή που του επιφυλάσσουν κάθε φορά οι Μάγια και άλλες φυλές που στο πρόσωπό του δεν βλέπουν έναν εκπρόσωπο εκκλησίας αλλά έναν πατέρα.

Όπως τονίζει μάλιστα ο Σεβασμιώτατος 40-50 χιλιάδες Λατινοαμερικανοί φεύγουν από την Καθολική Εκκλησία κάθε μέρα και έχουν ανάγκες από το κενό που νιώθουν όπως οι ίδιοι του εκμυστηρεύονται.

“Οι άνθρωποι μας χτυπούν την πόρτα και μας λένε: “θέλω Ορθοδοξία”, λέει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεξικού.

«Θέτοντας τις ελπίδες του στον Μοναχισμό τονίζει :Ελπίζω στη δημιουργία σοβαρής μοναστικής παρουσίας στην περιοχή ενώ σημειώνει ότι  χωρίς κατήχηση δεν βαπτίζουμε κανέναν παρά του ότι έρχονται μαζικά και ζητούν να μπουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το έργο της Μητρόπολής μας είναι ένα εξελισσόμενο θαύμα, λέει ο Σεβασμιώτατος:

«Προσεύχομαι να ζήσω ακόμη 5 χρόνια για να βάλω οικονομικά και ποιμαντικά θεμέλια διότι το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε ο Θεός είναι αυτή η διακονία».

Στη συνέχεια της συνέντευξης μίλησε και για τον Φιντέλ Κάστρο τον ηγέτη της Κούβας που είχε αρχίσει να αναπαύεται με την Ορθοδοξία στην χώρα του και μάλιστα είχε ευχαριστήσει τον ίδιο τον Μητροπολίτη που έφερε την Ορθοδοξία στην Κούβα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων