24/01/2020 24/01/2020 Δεκάδες ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Τάαλ στις Φιλιππίνες έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής ο Αμερικανός Ιερέας Δαβίδ Γκραμπς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μαζί με την οργάνωση Family Missions International (FMI).     Όπως αναφέρει το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, οι προσπάθειες συνεχίζονται καθώς το ηφαίστειο εξακολουθεί να...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 15:08

Ο Ορθόδοξος Ιερέας που βοηθά τους πληγέντες του ηφαιστείου

Διαδώστε:
Ο Ορθόδοξος Ιερέας που βοηθά τους πληγέντες του ηφαιστείου

Δεκάδες ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Τάαλ στις Φιλιππίνες έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής ο Αμερικανός Ιερέας Δαβίδ Γκραμπς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μαζί με την οργάνωση Family Missions International (FMI).

 

Residents living near the erupting Taal Volcano evacuate Agoncillo, Batangas, Philippines, January 13, 2020. REUTERS/Eloisa Lopez

 

Όπως αναφέρει το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, οι προσπάθειες συνεχίζονται καθώς το ηφαίστειο εξακολουθεί να εκτοξεύει τέφρα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

 

 

Ο πατέρας Δαβίδ είναι Αμερικανός ιερέας της Επισκοπής Φιλιππίνων-Βιετνάμ της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Νοτιοανατολικής Ασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Μαζί με τη σύζυγό του Ιρίνα, διευθύνει το Family Missions International (FMI), μια εθελοντική οργάνωση που ειδικεύεται στη βοήθεια των παιδιών. Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, οι εθελοντές βοηθούν όλους όσους έχουν ανάγκη. Επί του παρόντος, ο αριθμός των εθελοντών είναι 10-15 άτομα.

“Η ομάδα μας ταξιδεύει σε μέρη, όπου δεν φτάνει η κρατική βοήθεια. Κατά συνέπεια δεν φθάνει εκεί η ανθρωπιστική βοήθεια” τονίζει ο Ιερέας και προσθέτει: “Φέρνουμε στους ανθρώπους πόσιμο νερό, ζεστό φαγητό, φάρμακα, ρούχα, καθώς και κουβέρτες και υπνόσακους”.

 

 

Συνολικά, κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, οι ορθόδοξοι εθελοντές του FMI παρείχαν στοχευμένη βοήθεια σε 130 άτομα που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

“Τα θύματα είναι πολύ ευγνώμονες για την παρεχόμενη βοήθεια. Είναι ευτυχείς, που λαμβάνουν όχι μόνο υλικά αγαθά αλλά και και πνευματική υποστήριξη. Γνωρίζοντας ότι είμαι ιερέας, τα περισσότερα θύματα ζητούν ευλογίες και προσευχές γι ‘αυτούς », τονίζει ο πατέρας Δαβίδ.
Ο ιερέας και η σύζυγός του προετοιμάζουν το φαγητό για τους τραυματίες. Αυτό είναι κυρίως ρύζι με λαχανικά και αποξηραμένα φρούτα, όπου προστίθεται ένα ειδικό σύμπλεγμα βιταμινών, το οποίο είναι απαραίτητο, πρώτα απ ‘όλα, για τα παιδιά.

Το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται περίπου 65 χλμ νότια της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, Μανίλα, φαίνεται να περνά σταδιακά σε αδρανή φάση αλλά κάποια φαινόμενα όπως οι σεισμικές δονήσεις που συνεχίζονται, δείχνουν ότι κάτω από την επιφάνεια κινείται μάγμα, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.

 

 

Το Τάαλ, παραμένει στο επίπεδο συναγερμού 4, το δεύτερο πιο υψηλό κάτι που δείχνει ότι είναι πιθανή μια επικίνδυνη έκρηξη τις επόμενες ημέρες ή ώρες.

Οι περιοχές γύρω από το ηφαίστειο έχουν εκκενωθεί με δεκάδες χιλιάδες κατοίκων να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτι τους. Στρατιώτες και αστυνομικοί εμποδίζουν απελπισμένους πολίτες οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στο νησί προκειμένου να πάρουν τα πράγματά τους και να σώσουν τα ζώα τους. Η Αστυνομία επιστρέπει σε ομάδες κατοίκων και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας να ελέγχουν τα σπίτια τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων