27/12/2019 28/12/2019 «Πιστεύω ότι ο Θεός θυσίασε το σώμα μου για να σώσει την ψυχή μου» δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο gsp.ro ο Ρουμάνος διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάι Νέσου ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ατύχημα, βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος επισκέφθηκε το Αγιο Όρος και διακηρύττει σε κάθε ευκαιρία την βοήθεια που του έδωσε η πίστη...
27 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2019 - 18:00

«Ο Θεός θυσίασε το σώμα μου για να σώσει την ψυχή μου»

Διαδώστε:
«Ο Θεός θυσίασε το σώμα μου για να σώσει την ψυχή μου»

«Πιστεύω ότι ο Θεός θυσίασε το σώμα μου για να σώσει την ψυχή μου» δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο gsp.ro ο Ρουμάνος διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάι Νέσου ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ατύχημα, βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος επισκέφθηκε το Αγιο Όρος και διακηρύττει σε κάθε ευκαιρία την βοήθεια που του έδωσε η πίστη του στον Θεό και ο πνευματικός του.

“Μετά το ατύχημα, είχα πολλές στιγμές που ένιωσα ένα μεγάλο άγχος στην ψυχή μου και τότε συνειδητοποίησα ότι υπήρχε κάτι πάνω από εμάς. Και άρχισα να κοιτάζω. Πήγα σε λειτουργίες, σε εκκλησίες, μίλησα με πολλούς ιερείς. Βρισκόμενος σε αυτή την αναζήτηση κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Ορθοδοξία παρέμεινε η μοναδική αμετάβλητη για 2.000 χρόνια. Και σε ηλικία 30 ετών αποφάσισα να βαπτίσω τον εαυτό μου Ορθόδοξο. Και, αρχικά, σκέφτηκα ότι αυτό θα λύσει τα πάντα. Ότι θα είμαι υγιής και χαρούμενος. Αλλά αυτό δεν είναι ο σκοπός! Είναι πολύ μακρύς δρόμος να γίνεις ορθόδοξος ” τονίζει και προσθέτει:

«Κοιτάζοντας πίσω τη ζωή μου συμπεραίνω ότι το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι δεν ήμουν από την αρχή κοντά στον Θεό».

Και επανέλαβε ότι τη «συνταγή της σωτηρίας» του την έλαβε από έναν μοναχό στο Άγιο Όρος: «Να έχει υπομονή, να υπακούς πάντα στον πνευματικό σου και ο Χριστός να γίνει ο καλύτερος φίλος σου».

Όντας πάνω από οκτώ χρόνια στην αναπηρική καρέκλα μετά το σοβαρό ατύχημα, ο Νέσου άνοιξε ένα κέντρο αποκατάστασης για παιδιά με νευροκινητικές αναπηρίες.

Πλέον επιθυμεί να επεκτείνει αυτό το κέντρο, σε ένα συγκρότημα που προσφέρει προηγμένες θεραπείες αποκατάστασης για νέους μέχρι 18 ετών, καθώς και εργαστήρια για την εκμάθηση κάποιων επαγγελμάτων. Το συγκρότημα θα χρησιμοποιηθεί επίσης από άτομα χωρίς προβλήματα υγείας, δωρεάν.

Ο Μιχάι Νέσου τραυματίστηκε σοβαρά στις 10 Μαίου 2011 σε μία προπόνηση της ολλανδικής Ουτρέχτης. Συγκρούστηκε με τον συμπαίχτη του Alje Schut και υπέστη κάταγμα σπονδύλου στην αυχενική μοίρα.

Ο Νέσου έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω. Στην αρχή δεν μπορούσε να κινήσει παρά μόνο τα βλέφαρά του. Επειτα άρχισε να μιλάει και σιγά-σιγά άρχισε να κινεί το δεξί του χέρι.Με αυτό μπορεί να χειριστεί το καρότσι του.Από τον Φεβρουάριο του 2012 μπορεί να κινήσει και το αριστερό του χέρι.

Μέχρι την 10η Μαίου 2011 ο Μιχάι Νέσου είχε παίξει στην Στεάουα Βουκουρεστίου και στην Ουτρέχτη για τρία χρόνια. Την πρώτη του χρονιά ήταν υποψήφιος για τον τίτλο του καλύτερου αριστερού μπακ του Ολλανδικού πρωταθλήματος μαζί με τους Βαν Μπρόκχορστ και Ούρμπι Εμμανούελσον.Αυτός ανακηρύχθηκε καλύτερο αριστερό μπακ.Έπαιξε στην Εθνική ομάδα της Ρουμανίας 8 φορές.

Μετά το ατύχημα που τον άφησε παράλυτο,τον Μιχάι τον εγκατέλειψε η σύζυγός του ενώ πέθαναν και οι γονείς του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων