15/12/2019 15/12/2019 Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο Αρκαδίας και κρυμμένη μέσα στους βράχους, στέκει αγέρωχη σαν αετοφωλιά μέσα στους αιώνες, η Σεβάσμια και Ιστορική Μονή της Παναγίας της Ελωνας. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένη στον απόκρημνο κοκκινωπό βράχο του Πάρνωνα, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά μνημεία της Αρκαδίας. Η ονομασία της...
15 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2019 - 18:54

Στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο Αρκαδίας και κρυμμένη μέσα στους βράχους, στέκει αγέρωχη σαν αετοφωλιά μέσα στους αιώνες, η Σεβάσμια και Ιστορική Μονή της Παναγίας της Ελωνας.

Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένη στον απόκρημνο κοκκινωπό βράχο του Πάρνωνα, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά μνημεία της Αρκαδίας.

Η ονομασία της συνδέεται με την παράδοση ότι κάτοικοι από το Έλος της Λακωνίας κατέφυγαν εδώ, φέρνοντας μαζί τους τη θαυματουργή εικόνα της Οδηγήτριας, η οποία θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Δείτε το Οδοιπορικό του Πρακτορείου μας στο Μοναστήρι της Παναγίας που αποτελεί ένα σημαντικό πανορθόδοξο προσκύνημα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Εικονολήπτης: Μανώλης Δημελάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων