05/07/2019 05/07/2019 Μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία διακοπών, οι επίγειοι παράδεισοι όπως ονομάζονται είναι γεμάτοι εκπλήξεις, κρυμμένη ομορφιά για εξερεύνηση και μοναδικούς ανθρώπους για να συναντήσετε, ωστόσο σε μερικές από τις πιο όμορφες παραθεριστικές τοποθεσίες αυτή η εικόνα δεν είναι παρά μια βιτρίνα: Είναι οι περιοχές εκείνες στις οποίες οι Χριστιανοί υφίστανται καθημερινές διώξεις, βία ακόμα...
05 Ιουλίου, 2019 - 9:09

Οι δημοφιλείς τουριστικοί παράδεισοι και ο κρυμμένος πόλεμος κατά των Χριστιανών

Διαδώστε:
Οι δημοφιλείς τουριστικοί παράδεισοι και ο κρυμμένος πόλεμος κατά των Χριστιανών

Μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία διακοπών, οι επίγειοι παράδεισοι όπως ονομάζονται είναι γεμάτοι εκπλήξεις, κρυμμένη ομορφιά για εξερεύνηση και μοναδικούς ανθρώπους για να συναντήσετε, ωστόσο σε μερικές από τις πιο όμορφες παραθεριστικές τοποθεσίες αυτή η εικόνα δεν είναι παρά μια βιτρίνα: Είναι οι περιοχές εκείνες στις οποίες οι Χριστιανοί υφίστανται καθημερινές διώξεις, βία ακόμα και τον θάνατο.

Όπως προκύπτει τόσο από την “Λίστα των Πιο Επικίνδυνων Χωρών να είναι κανείς Χριστιανός” της opendoorsusa, αλλά και την έκθεση για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε πολλούς από τους δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς, η ζωή για τους Χριστιανούς είναι σε καθημερινό κίνδυνο.
Η Τουρκία, τα παράλια της οποίας φιγουράρουν στους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες είναι αρκετά ψηλά στην λίστα, όπως επίσης η Ινδονησία, η Τυνησία, οι Μαλδίβες…

Στο Μπρουνέι η Βίβλος ένα παράνομο βιβλίο, και μάλιστα ακόμα κι ένας τουρίστας θα μπορούσε να συλληφθεί και να μείνει για τουλάχιστον 9 χρόνια στη φυλακή αν έχει στην κατοχή την Αγία Γραφή.
Όπως επισημαίνει σε άρθρο της η οργάνωση opendoorsusa.org” στην επιφάνεια, αυτές οι χώρες μπορεί να καυχηθούν για τα όμορφα τοπία, την επιτυχημένη τουριστική βιομηχανία και έναν πολύχρωμο πολιτισμό, αλλά από κάτω υπάρχει ένας μυστικός πόλεμος για τη θρησκευτική ελευθερία που πρέπει να γνωρίζετε”.

Οι Μαλβίδες για παράδειγμα, με τα κρυστάλλινα νερά και τα κοραλλιογενή νησιά είναι στην 13η θέση στην παγκόσμια λίστα παρακολούθησης. Η κυβέρνηση επιμένει ότι η χώρα πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με συντηρητικές ισλαμικές αρχές και ότι όλοι οι πολίτες είναι μουσουλμάνοι. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία, εκτός από τους ομογενείς χριστιανούς, οι οποίοι επιτρέπεται μόνο να ασκούν την πίστη τους σε απόλυτη μυστικότητα, πίσω από κλειστές πόρτες και αυστηρά ελεγχόμενα.
Το Ντουμπάι, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εν γένει, είναι πλέον συνώνυμα με τον πολυτελή τουρισμό υψηλών προδιαγραφών. Ωστόσο, το να είσαι Χριστιανός είναι δύσκολο.

Οι Χριστιανοί είναι μεν ελεύθεροι να προσκυνήσουν και να εξασκήσουν την πίστη τους ιδιωτικά αλλά απαγορεύεται να εκφράσουν την πίστη τους ή να προσευχηθούν δημοσίως.

Στην Ινδία, το πολύχρωμο εξωτικό τοπίο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις θρησκευτικές και εθνικιστικές διώξεις. Οι Χριστιανοί πέφτουν θύματα ένοπλων ριζοσπαστικών ομάδων, και συχνά δολοφονούνται, με την κυβέρνηση να είναι απλός παρατηρητής. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στην Κένυα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων