13/03/2019 13/03/2019 Στην εκκλησία του Σωτήρος στο Νόβγκοροντ Βελίκι της Ρωσίας οι επιστήμονες ασχολούνται με την αποκατάσταση των τοιχογραφιών που έφτιαξε ο ίδιος ο Θεοφάνης ο Γκραικός κατά την περίοδο του 1370. Στην εποχή μας έχουμε μόλις 10 τοις εκατό από όλη την καλλιτεχνική κληρονομιά του, επειδή πολλά έργα έχουν καταστραφεί στις πυρκαγιές, καταστροφές και έχασαν το...
13 Μαρτίου, 2019 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2019 - 22:43

Οι επιστήμονες θα αποκαλύψουν καινούργιες τοιχογραφίες του Θεοφάνη του Γκραικού στη Ρωσία

Διαδώστε:
Οι επιστήμονες θα αποκαλύψουν καινούργιες τοιχογραφίες του Θεοφάνη του Γκραικού στη Ρωσία

Στην εκκλησία του Σωτήρος στο Νόβγκοροντ Βελίκι της Ρωσίας οι επιστήμονες ασχολούνται με την αποκατάσταση των τοιχογραφιών που έφτιαξε ο ίδιος ο Θεοφάνης ο Γκραικός κατά την περίοδο του 1370. Στην εποχή μας έχουμε μόλις 10 τοις εκατό από όλη την καλλιτεχνική κληρονομιά του, επειδή πολλά έργα έχουν καταστραφεί στις πυρκαγιές, καταστροφές και έχασαν το χρώμα τους με τον καιρό, αλλά το περισσότερο κακό ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι οι οποίοι κατά τις ανακαινίσεις έβαφαν τους τοίχους με ασβέστη και κατέστρεφαν τις πολύτιμες τοιχογραφίες.
Σήμερα οι επιστήμονες δηλώνουν ότι κάνουν συντήρηση και ήδη μπορούν να πουν ότι στην εποχή τους οι τοιχογραφίες του Θεοφάνη του Γκραικού θα μπορούσαν να συγκριθούν με σημερινά κόμικς από την άποψη έντονων χρωμάτων που χρησιμοποιούσε ο αγιογράφος, ενώ στο φάσμα του κυριαρχούσαν άσπρο, μαύρο και αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων