06/12/2020 06/12/2020 Χτισμένη το 1952 στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η εκκλησία του πολιούχου Αγίου των Οινουσσών και προστάτη των ναυτικών, του Αγίου Νικολάου. Οι Οινούσσες σήμερα εορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί να μπουν στον Ιερό Ναό λόγω των μέτρων προστασίας της πανδημίας που είναι σε ισχύ. Όντας περικυκλωμένη από παραδοσιακά...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 11:49

Οι Οινούσσες εορτάζουν τον Πολιούχο τους

Διαδώστε:
Οι Οινούσσες εορτάζουν τον Πολιούχο τους

Χτισμένη το 1952 στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η εκκλησία του πολιούχου Αγίου των Οινουσσών και προστάτη των ναυτικών, του Αγίου Νικολάου. Οι Οινούσσες σήμερα εορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί να μπουν στον Ιερό Ναό λόγω των μέτρων προστασίας της πανδημίας που είναι σε ισχύ.

Όντας περικυκλωμένη από παραδοσιακά σπίτια, ξεχωρίζει για την ομορφιά και την μνημειακή της αξία, ενώ παράλληλα αποτελεί το καμάρι των αιγνουσιωτών! Ο καθεδρικός ναός, οικοδομημένος στη θέση του παλιού, που κατεδαφίστηκε το 1924, είναι πλούσια διακοσμημένος με περίτεχνες αγιογραφίες και “στεγάζει” χιλιάδες τάματα από ναυτικούς και τις οικογένειες τους. Εκεί φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο μεταφέρθηκε επίσημα από την Σικελία τον Δεκέμβριο 2001.

Δείτε βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα του Ναού:

 

default

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων