09/06/2021 09/06/2021 Δεν υπάρχει νησί, μεγάλο ή μικρό, χωρίς επιβλητικές και καλοσχεδιασμένες εκκλησίες, μοναδικά περίβλεπτα μοναστήρια και πανέμορφα παρεκκλήσια ή γραφικά εκκλησάκια. Κάθε προορισμός, κάθε βόλτα, περίπατος στα νησιά ή και σε ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας περιλαμβάνει και επισκέψεις σε δημοφιλείς ναούς ενώ και οι Καλοκαιρινοί Άγιοι της Ορθοδοξίας τιμώνται στα δικά τους πανηγύρια σε όλη τη χώρα. Αυτοί...
09 Ιουνίου, 2021 - 17:16

Οι σημαντικότερες Γιορτές του Καλοκαιριού

Διαδώστε:
Οι σημαντικότερες Γιορτές του Καλοκαιριού

Δεν υπάρχει νησί, μεγάλο ή μικρό, χωρίς επιβλητικές και καλοσχεδιασμένες εκκλησίες, μοναδικά περίβλεπτα μοναστήρια και πανέμορφα παρεκκλήσια ή γραφικά εκκλησάκια. Κάθε προορισμός, κάθε βόλτα, περίπατος στα νησιά ή και σε ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας περιλαμβάνει και επισκέψεις σε δημοφιλείς ναούς ενώ και οι Καλοκαιρινοί Άγιοι της Ορθοδοξίας τιμώνται στα δικά τους πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Αυτοί οι Άγιοι του Καλοκαιριού, που αδικούνται από την κοσμικότητα του Χειμώνα αλλά δοξάζονται με λαμπρότητα στη Φύση, στα χωριά, στις βουνοπλαγιές και στα χωράφια, αυτοί οι Άγιοι της Χριστιανοσύνης έχουν τη δική τους μοναδική αξία και οι γιορτές τους δεν είναι «ελαφρές» όσο λέγεται. Είναι «βαριές» και καθιερωμένες και οι Χριστιανοί τους τιμούν και ας βρίσκονται σε θερινές διακοπές και οι πιστοί επισκέπτονται τις εκκλησίες τους τους καλοκαιρινούς μήνες που παραμένουν ανοιχτές και φιλόξενες χάρις στις ηρωικές προσπάθειες λαϊκών και κληρικών της επαρχίας.

Η πρώτη γιορτή με την οποία ανοίγει το χριστιανικό ημερολόγιο του καλοκαιριού, είναι του Αη-Γιάννη του Ριγανά, δηλαδή τα γενέθλια του Προδρόμου, στις 24 Ιουνίου. Οι γεωργοί δεν εργάζονται εκείνη την ημέρα και οι γυναίκες βγαίνουν απ’ το πρωί στην εξοχή να μαζέψουν ρίγανη. Την κρεμούν σ’ ένα μέρος του σπιτιού τους και την έχουν για να τη βάζουν στο φαγητό. Απ’ αυτήν την αιτία ονομάστηκε κι ο εορταζόμενος, Άγιος Ριγανάς.

Λέγεται όμως ο ίδιος και Μελάς, γιατί υπάρχει συνήθεια στους μελισσοκόμους να πρωτοτρυγούν το μέλι τους εκείνη την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙA ΣΤΟ CHRISTIANITYART

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων