14/09/2019 14/09/2019 Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Η εντολή του Μεγάλου Κωνσταντίνου προς την μητέρα του και η ανακάλυψη του σταυρού του Κυρίου από...
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 11:03

Όλη η Ιστορία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού- Πώς από “όργανο ντροπής”, έγινε η Δόξα κάθε χριστιανού- Δείτε το βίντεο

Διαδώστε:
Όλη η Ιστορία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού- Πώς από “όργανο ντροπής”, έγινε η Δόξα κάθε χριστιανού- Δείτε το βίντεο
Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της.
Η εντολή του Μεγάλου Κωνσταντίνου προς την μητέρα του και η ανακάλυψη του σταυρού του Κυρίου από την Αγία Ελένη, καθώς και η απόφαση των Αγίων Πατέρων να γιορτάζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις εκκλησίες, ώστε να δείξουν ότι από όργανο ντροπής που ήταν ο σταυρός, έγινε δόξα κάθε χριστιανού.
Ο Θεολόγος και συγγραφέας Λάμπρος Σκόντζος στην κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” αναφέρεται σε όλα τα ιστορικά συγκλονιστικά γεγονότα της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού.
Δείτε ένα μοναδικό βίντεο – αφιέρωμα στην ιστορία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Κώστα Κουράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων