17/03/2021 17/03/2021 Είπε ο αββάς Μακάριος ο Μέγας: «Οφείλει η ψυχή τις ώρες της ψαλμωδίας να συμμαζεύει τους λογισμούς της με κατάνυξη και τίποτε άλλο να μην έχει στον νού παρά την αναμονή του Κυρίου και την αγάπη της την έμφυτη να την διαφυλάττει γι’ αυτόν και μόνο. Και όπως ακριβώς η μητέρα μαζεύει τα παιδιά στο...
17 Μαρτίου, 2021 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 20:48

Όπως η μητέρα μαζεύει τα παιδιά στο σπίτι, έτσι και η ψυχή

Διαδώστε:
Όπως η μητέρα μαζεύει τα παιδιά στο σπίτι, έτσι και η ψυχή

Είπε ο αββάς Μακάριος ο Μέγας:

«Οφείλει η ψυχή τις ώρες της ψαλμωδίας να συμμαζεύει τους λογισμούς της με κατάνυξη και τίποτε άλλο να μην έχει στον νού παρά την αναμονή του Κυρίου και την αγάπη της την έμφυτη να την διαφυλάττει γι’ αυτόν και μόνο.

Και όπως ακριβώς η μητέρα μαζεύει τα παιδιά στο σπίτι, για να τα διδάξει και να τα συμβουλεύσει, έτσι και η ψυχή έχει χρέος τους λογισμούς της που περιπλανώνται εδώ κι εκεί, να τους συμμαζεύει από παντού σαν δικά της τέκνα, έστω κι αν η αμαρτία τους διασκορπίζει, ώστε όσο εξαρτάται απ’ αυτήν ακατάπαυστα να συμμαζεύει τους λογισμούς και να αναμένει τον Κύριο με πίστη βεβαία, για να έρθει και να της διδάξει την αληθινή προσευχή, την απερίσπαστη από την αναζήτηση Αυτού και μόνον».

ΤΟ ΜΕΓΑ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων