09/09/2019 09/09/2019 Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Ουγκάντα κλείνει εκατό χρόνια ζωής. «Γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα. Ξεκινώντας από το 1919 με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε να πείσουμε πολλούς γηγενείς ότι υπάρχει μια διαφορετική πίστη που ονομάζεται Ορθοδοξία», αναφέρει στο Greek Reporter ο Μητροπολίτης της Καμπάλας, Ιωνάς, πνευματικός ηγέτης περισσότερων από 100.000 κατοίκων της Ουγκάντα...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:44

Ορθοδοξία και Ελληνισμός “φωτίζουν” την Ουγκάντα (βίντεο)

Διαδώστε:
Ορθοδοξία και Ελληνισμός “φωτίζουν” την Ουγκάντα (βίντεο)

Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Ουγκάντα κλείνει εκατό χρόνια ζωής.

«Γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα. Ξεκινώντας από το 1919 με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε να πείσουμε πολλούς γηγενείς ότι υπάρχει μια διαφορετική πίστη που ονομάζεται Ορθοδοξία», αναφέρει στο Greek Reporter ο Μητροπολίτης της Καμπάλας, Ιωνάς, πνευματικός ηγέτης περισσότερων από 100.000 κατοίκων της Ουγκάντα που είναι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί.

Σήμερα, «ο κλήρος αποτελείται από περίπου 80 ιερείς, 105 ορθόδοξες κοινότητες, σχολεία και ένα νοσοκομείο», προσθέτει.

«Η ελληνική κοινότητα στην Ουγκάντα ​​ήταν μεγάλη πριν από μερικά χρόνια, αλλά οι περισσότεροι έφυγαν για τη Βρετανία. Τώρα, έχουν απομείνει πολύ λίγοι Έλληνες», σημειώνει ο Μητροπολίτης. αλλά προσθέτει: «Μάθαμε να αγαπάμε τα ελληνικά φαγητά, τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα. Ποιος μπορεί να πει ότι δεν είμαστε Έλληνες;».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων