22/07/2020 22/07/2020 Η Rachel Prescott έχει να πεί σε όλους για τη χαρά που δίνει ένα παιδί με σύνδρομο Down. Εκείνη έχει δύο. Το 2018, αυτή η μητέρα από το Όρεγκον, έφερε στο κόσμο δύο παιδάκια που είναι το «ένα στο εκατομμύριο»: Πανομοιότυπα δίδυμα κορίτσια με σύνδρομο Down. Ακόμα και πριν να γεννηθούν οι δίδυμες Charlotte και...
22 Ιουλίου, 2020 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 21:07

Πιέστηκε έξι φορές για έκτρωση σε δίδυμα με σύνδρομο Down

Διαδώστε:
Πιέστηκε έξι φορές για έκτρωση σε δίδυμα με σύνδρομο Down

Η Rachel Prescott έχει να πεί σε όλους για τη χαρά που δίνει ένα παιδί με σύνδρομο Down. Εκείνη έχει δύο.

Το 2018, αυτή η μητέρα από το Όρεγκον, έφερε στο κόσμο δύο παιδάκια που είναι το «ένα στο εκατομμύριο»: Πανομοιότυπα δίδυμα κορίτσια με σύνδρομο Down. Ακόμα και πριν να γεννηθούν οι δίδυμες Charlotte και Annette, η μητέρα τους δήλωσε ότι υπήρχε στιγματισμός τους, λόγω των αναπηριών που είχαν διαγνωσθεί.

Πράγματι, καθώς εξελισσόταν η εγκυμοσύνη της Rachel, η Charlotte και η Annette διαγνώστηκαν με συγγενείς καρδιοπάθειες και επιπλέον οι γιατροί έθεσαν το ενδεχόμενο για ύπαρξη συνδρόμου Down. Όταν τα παιδιά γεννήθηκαν, οι γιατροί πράγματι επιβεβαίωσαν τη διάγνωση του συνδρόμου Down.

Η Prescott είπε ότι αυτή και ο σύζυγός της, Cody, «βρίσκονταν σε σύγχυση» από τον τρόπο που οι ειδικοί μιλούσαν για τις αγέννητες κόρες τους.

Ενώ οι πληροφορίες σχετικά με την καρδιολογική κατάσταση των παιδιών ήταν ήπιες, «η πίεση για γενετικές εξετάσεις και η ενημέρωση για τις μεθόδους έκτρωσης» ήταν πολύ μεγάλη, δήλωσε η μητέρα. «Ήθελα να τους εξηγήσω πως απείχα πολύ από το να τερματίσω την εγκυμοσύνη μου αλλά εκείνες τις στιγμές το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να κάθομαι σιωπηλή.».

Έξι γιατροί, χωρίς να γνωρίζουν απόλυτα τα ειδικότερα στοιχεία υγείας των κοριτσιών τους, της πρότειναν να κάνει έκτρωση. Όμως εκείνη και ο σύζυγός της αρνήθηκαν οποιεσδήποτε πρόσθετες προγεννητικές εξετάσεις, επειδή αγαπούσαν τις κόρες τους και τις αποδέχονταν ανεξάρτητα από το τι θα έδειχναν τα αποτελέσματα.

Τελικά, η Charlotte και η Annette γεννήθηκαν το 2018 με φυσιολογικό τοκετό – μια ακόμη απάντηση στις προσευχές της Rachel Prescott. «Οι γιατροί συνήθως προτείνουν για τα δίδυμα μωρά να γεννιούνται με καισαρική τομή για λόγους ασφάλειας τους, αλλά οι προσευχές μας εισακούσθηκαν για φυσιολογικό τοκετό και τα δύο μωρά μας ήταν τόσο καλά που δεν ήταν καθόλου επείγον να μεταφερθούν στο χειρουργείο για την καρδιά τους», μας είπε. «Ήμασταν τόσο ευγνώμονες και ανακουφισμένοι».

«Μετά από έξι μήνες, η Charlotte χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς, αλλά η Annette δεν χρειάστηκε καμμία χειρουργική επέμβαση.»

Η Rachel μας είπε ότι οι κόρες της, ηλικίας ήδη ενός έτους, δεν είναι καθόλου διαφορετικές από τα άλλα παιδιά. Ωστόσο, αυτή και ο σύζυγός της λυπούνται για το «στιγματισμό» των παιδιών με σύνδρομο Down. «Ακόμη και μέσα στην τόσο προοδευτική κοινωνία μας τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα άτομα με σύνδρομο Down είναι υποτυπώδη στην καλύτερη περίπτωση, ενώ οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου παρουσιάζουν κοινωνικές προκαταλήψεις για το σύνδρομο Down και το παρουσιάζουν ως αρνητικό φαινόμενο στους γονείς».

Τα αγέννητα μωρά με σύνδρομο Down αποτελούν συνηθισμένους στόχους για άμβλωση και πράγματι θανατώνονται ενδομητρίως σε υψηλά ποσοστά. Οι γονείς συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται έντονες πιέσεις για να διακόψουν την εγκυμοσύνη.

Μια πρόσφατη έκθεση του CBS News σόκαρε τους τηλεθεατές με την αποκάλυψη των διακρίσεων που εξαναγκάζουν στην άμβλωση. Σύμφωνα με την έκθεση που ανακοίνωσε το CBS, σχεδόν το 100% των αγέννητων μωρών με προγεννητική διάγνωση σύνδρομου Down στην Ισλανδία εκτρώνονται. Το ποσοστό για τη Γαλλία ήταν 77% για το 2015, στο Ηνωμένο Βασίλειο 90% και στις ΗΠΑ ανάμεσα στο 1995 και το 2011 ήταν 67%.

Η Prescott μοιράστηκε την ιστορία των διδύμων ελπίζοντας να βοηθήσει όλους να δουν την αξία της ζωής κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από τις ικανότητές του. «Όλα τα παιδιά είναι πιθανό κάποιες στιγμές στη ζωή τους να παρουσιάσουν ασθένειες ή τραυματισμούς, όχι μόνο τα παιδιά με σύνδρομο Down». «Η μεγάλη αγάπη που έχουμε για τα κορίτσια μας ξεπερνά κάθε συναισθηματική πίεση που προκύπτει από τις ιατρικές ανάγκες τους. Χωρίς αμφιβολία θα επέλεγα ξανά να έχω τα παιδιά μου όπως ακριβώς είναι.»

 

Πηγή: lifenews.com – ΚΙΝΗΜΑ “ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ”  afistemenaziso.gr

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων