06/12/2022 06/12/2022 Ο Άγιος Νικόλαος είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης, αλλά και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας, γι’ αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος των Μύρων. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδος είναι προστάτης, δηλαδή πολιούχος. Όμως σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχει και ένας ναός που τιμάται στο όνομά...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 9:27

Ποιες πόλεις έχουν πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Ποιες πόλεις έχουν πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο

Ο Άγιος Νικόλαος είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης, αλλά και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας, γι’ αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος των Μύρων.

Σε πολλές πόλεις της Ελλάδος είναι προστάτης, δηλαδή πολιούχος. Όμως σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχει και ένας ναός που τιμάται στο όνομά του.

Οι πόλεις που έχουν πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο:

Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Γαλαξείδι, Δελφοί, Κοζάνη, Οινούσσες, Πολύγυρος, Πάργα, Νέα Αλικαρνασσός Κρήτης, Σύρος, Ακρολίμνη Πέλλας, Μεγάλος Βάλτος Κορίνθου, Αστακός, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Κως, Αλποχώρι Ηλείας, Κάλυμνος, Γαστούνη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων