25/04/2019 25/04/2019 Μία από τις παραδόσεις διηγείται πως η Μαρία η Μαγδαληνή πήγε στον αυτοκράτορα Τιβέριο για να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση του Πιλάτου στην δίκη Του Χριστού και διηγήθηκε περιληπτικά τα της ζωής του Κυρίου, τον Σταυρικό θάνατο Του και την Ανάσταση Του. Ο αυτοκράτορας, πού έως εκείνη τη στιγμή άκουγε με ενδιαφέρον την διήγηση της...
25 Απριλίου, 2019 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2019 - 18:08

Πως εγεννήθη η παράδοση των κόκκινων αυγών

Διαδώστε:
Πως εγεννήθη η παράδοση των κόκκινων αυγών

Μία από τις παραδόσεις διηγείται πως η Μαρία η Μαγδαληνή πήγε στον αυτοκράτορα Τιβέριο για να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση του Πιλάτου στην δίκη Του Χριστού και διηγήθηκε περιληπτικά τα της ζωής του Κυρίου, τον Σταυρικό θάνατο Του και την Ανάσταση Του.

Ο αυτοκράτορας, πού έως εκείνη τη στιγμή άκουγε με ενδιαφέρον την διήγηση της Μαγδαληνής, μόλις άκουσε για την Ανάσταση γέλασε και είπε ότι είναι αδύνατον κάποιος που έχει πεθάνει και ταφεί, να αναστήσει τον εαυτό του. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνά μια σκλάβα πού κουβαλούσε ένα πανέρι με αυγά.

Γυρνά, τότε, ο αυτοκράτορας και λέει στη Μαγδαληνή: “Αν αυτά τα αυγά γίνουν κόκκινα, τότε εγώ θα πιστέψω ότι ο Χριστός για τον οποίο μου μιλάς Αναστήθηκε”. Χωρίς ενδοιασμό η Μαγδαληνή πλησιάζει την σκλάβα και παίρνει ένα αυγό, το οποίο μόλις το ακούμπησε, έγιναν όλα κόκκινα.

Δείχνει, τότε, η Μαγδαληνή το αυγό και λέει στον Τιβέριο: «Χριστός Ανέστη!»

Κόκκινα, λοιπόν, τα αυγά της Μ. Πέμπτης. Και αυτό, γιατί συμβολίζουν το αίμα του Χριστού.

Και όταν τα τσουγκρίζουμε, με χαρά και πίστη να βεβαιώνουμε πως «Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων