08/12/2020 08/12/2020 Ένα σύγχρονο θαύμα του Αγίου Παταπίου έγινε όταν μια καθολική πλησίασε το σκήνωμά του και αίφνης… λιποθύμησε! Επρόκειτο για μία Γερμανίδα, που ήταν παντρεμένη με Έλληνα. Αν και τέλεσε τον γάμο της σε Ορθόδοξη εκκλησία και βάπτισε τα παιδιά της, επίσης, σε Ορθόδοξο ναό, η ίδια παρέμεινε καθολική. Όταν βρέθηκε στην Κόρινθο για διακοπές, επισκέφθηκε...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 15:25

«Πώς εσύ αιρετική με πλησιάζεις;» – Θαύμα του Οσίου Παταπίου

Διαδώστε:
«Πώς εσύ αιρετική με πλησιάζεις;» – Θαύμα του Οσίου Παταπίου

Ένα σύγχρονο θαύμα του Αγίου Παταπίου έγινε όταν μια καθολική πλησίασε το σκήνωμά του και αίφνης… λιποθύμησε!
Επρόκειτο για μία Γερμανίδα, που ήταν παντρεμένη με Έλληνα. Αν και τέλεσε τον γάμο της σε Ορθόδοξη εκκλησία και βάπτισε τα παιδιά της, επίσης, σε Ορθόδοξο ναό, η ίδια παρέμεινε καθολική.
Όταν βρέθηκε στην Κόρινθο για διακοπές, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή του Αγίου Παταπίου, και προσπάθησε να πλησιάσει το σκήνωμά του στη σπηλιά, αλλά ευθύς έπεσε λιπόθυμη.
Ο άντρας της και οι κάποιοι επισκέπτες προσπάθησαν να τη συνεφέρουν. Αφού συνήλθε, την ρώτησαν τι της συνέβη και εκείνη με έκπληξη απάντησε: «Καλά, δεν είδατε; Δεν ακούσατε;
Ο Άγιος με έσπρωξε και μου είπε: “Πώς εσύ, αιρετική, με πλησιάζεις;”». Και από τη στιγμή εκείνη, μόνη της ζήτησε να βαπτιστεί Ορθόδοξη, όπως και έγινε, ύστερα από σχετική κατήχησή της στην ενορία της!
Η φήμη του θαυματουργού Αγίου Παταπίου πλέον έχει ξεπεράσει την Κορινθία, γι’ αυτό πιστοί από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό φτάνουν έως εκεί, για να προσκυνήσουν στο ιερό σπήλαιο.
Οι περίπου 40 μοναχές έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην οργάνωση του χώρου και στη φιλοξενία των πιστών, η οποία ξεκινά το πρωί και διαρκεί έως τις έξι το απόγευμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων