17/02/2020 17/02/2020 Στο Μοναστήρι, της προστάτιδός της Παναγίας Ακρωτηριανής στη Σέριφο, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη η Αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα. Η ανάρτησή της στο Facebook συγκινεί: “Χθες στις 13 Φεβρουαρίου Πανηγυρίσαμε την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια στη Σέριφο! Πολύς ο κόσμος που την τίμησε, τόσο στον Πανηγυρικό εσπερινό, όσο και χθές ανήμερα της...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 15:34

“Προσκύνημα στην Παναγιά που με έσωσε!”

Διαδώστε:
“Προσκύνημα στην Παναγιά που με έσωσε!”

Στο Μοναστήρι, της προστάτιδός της Παναγίας Ακρωτηριανής στη Σέριφο, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη η Αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα. Η ανάρτησή της στο Facebook συγκινεί:

“Χθες στις 13 Φεβρουαρίου Πανηγυρίσαμε την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια στη Σέριφο! Πολύς ο κόσμος που την τίμησε, τόσο στον Πανηγυρικό εσπερινό, όσο και χθές ανήμερα της Εορτής της! Εγώ προσωπικά της είμαι ευγνώμων για την διάσωση μου από την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας στις 19 Απριλίου 2017 και την ευγνωμονώ που με αξίωσε να πάω για άλλη μία χρονιά να την ευχαριστήσω! Εύχομαι αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι μας,να μας έχει όλους υπό την σκέπην της και ιδιαίτερα την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία μας!!!”

Μιλώντας παλαιότερα στους δημοσιογράφους για εκείνο το πρωινό της 19ης Απριλίου του 2019 η Βασιλική Πλεξίδα περιέγραψε το θαύμα που βίωσε όταν η Παναγία την ξερίζωσε από το κάθισμά της και την πήρε στην αγκαλιά της έως ότου να τους εντοπίσουν οι διασώστες.

«Εύχομαι καλό Παράδεισο στους συναδέλφους πεσόντες ήρωές μας. Πιο έντονα θυμάμαι τη διάσωσή μου από την Παναγία, που την είδα ολοζώντανη να με ξεριζώνει από το κάθισμα και να με βγάζει από τα συντρίμμια. Μου κρατούσε συντροφιά επί 2,5 ώρες μέχρι να έρθουν και να μας εντοπίσουν» είπε η αρχιλοχίας.

«Ήμουν στην αγκαλιά της, την ένιωθα την έβλεπα και την άκουγα ολοζώντανη. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την αίσθηση. Με είχε μεταφέρει σε άλλο τόπο και άλλο χρόνο. Ήταν όπως μας κρατάει η μητέρα μας αγκαλιά».

Το μοιραίο Χιούι συνετρίβη στις 19 Απριλίου του 2017 στο Σαραντάπορο λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.Το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος, όταν ουρά του ελικοπτέρου χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να συντριβεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων