04/07/2019 04/07/2019 Μοναδικές εικόνες από τον 11ο έως τον 20ο αιώνα παρουσιάζονται σε έκθεση αφιερωμένη στον “Αγιο Νικόλαο” στο Μουσείο του Αγίου Κυρίλλου στην περιφέρεια του Βόλογκντα στην Ρωσία. Τα περίπου 350 έργα τέχνης προέρχονται από 14 μουσεία από διάφορες επαρχίες , καθώς και από ιδιωτικές συλλογές, και πολλά εξ αυτήν παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό....
04 Ιουλίου, 2019 - 8:28

Σπάνιες εικόνες του Αγίου Νικολάου στο Βόλογκντα

Διαδώστε:
Σπάνιες εικόνες του Αγίου Νικολάου στο Βόλογκντα

Μοναδικές εικόνες από τον 11ο έως τον 20ο αιώνα παρουσιάζονται σε έκθεση αφιερωμένη στον “Αγιο Νικόλαο” στο Μουσείο του Αγίου Κυρίλλου στην περιφέρεια του Βόλογκντα στην Ρωσία.

Τα περίπου 350 έργα τέχνης προέρχονται από 14 μουσεία από διάφορες επαρχίες , καθώς και από ιδιωτικές συλλογές, και πολλά εξ αυτήν παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.
Ένα από αυτά είναι μια εικόνα του δευτέρου μισού του 19ου αιώνα που ανακαλύφθηκε στην επαρχία Αρχαγγέλου.

Σύμφωνα με το μουσείο, οι επισκέπτες της έκθεσης θα γνωρίσουν μια ποικιλία απεικονίσεων του Αγίου Νικολάου. Υπάρχουν μοναδικές εικόνες από τον 15ο-17ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων εικόνων του αγίου με σπάνιες ιστορίες, καθώς και λαϊκές εικόνες με ιδιαίτερο εικονογραφικό στυλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων