05/12/2020 05/12/2020 Εορτάζει, κατά την 6η Δεκεμβρίου, το Ιερό Μετόχιο Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος του Νομού Ξάνθης. Πάνω σε δυο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, τα χρώματα ενώνονται και η κατάνυξη νικά! Πέρσι, πλήθος πιστών, σωμάτων ασφαλείας και κληρικών εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Μετόχι, εκεί όπου...
05 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2020 - 21:36

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Το κόλλυβο του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Το κόλλυβο του Αγίου Νικολάου

Εορτάζει, κατά την 6η Δεκεμβρίου, το Ιερό Μετόχιο Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος του Νομού Ξάνθης. Πάνω σε δυο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, τα χρώματα ενώνονται και η κατάνυξη νικά! Πέρσι, πλήθος πιστών, σωμάτων ασφαλείας και κληρικών εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Μετόχι, εκεί όπου η Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό πέλαγος, αναδεικνύοντας τον εξαιρετικό συνδυασμό του πράσινου της φύσης και του γαλάζιου της λίμνης. Στο ως άνω φωτογραφικό στιγμιότυπο, το κόλλυβο του Αγίου, όπως αυτό αποθανατίστηκε την περσινή χρονιά, μέσα απο τον φακό του Πρακτορείου “Ορθοδοξία”.

ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

 

 

ΔΕΙΤΕ – Εορτάζει το «πλωτό» μοναστήρι στο Πόρτο Λάγος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων