19/08/2019 19/08/2019 Η Κόνιτσα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ακριτικά οικιστικά κέντρα στην Ήπειρο. Μια πανέμορφη κωμόπολη με γραφικά σοκάκια και σπίτια αρχοντικά. Ιδιαίτερη η σχέση της με τη Μικρά Ασία, καθώς συνδέεται άμεσα με πλήθος προσφύγων της αγιοτόκου Καππαδοκίας και ευρύτερα. Επίσης αποτελεί και τη δεύτερη πατρίδα του Αγίου Παϊσίου του Αγειορίτου. Σας ξεναγούμε...
19 Αυγούστου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2019 - 22:56

Στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου του Αγειορίτου στην Κόνιτσα

Διαδώστε:
Στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου του Αγειορίτου στην Κόνιτσα

Η Κόνιτσα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ακριτικά οικιστικά κέντρα στην Ήπειρο. Μια πανέμορφη κωμόπολη με γραφικά σοκάκια και σπίτια αρχοντικά. Ιδιαίτερη η σχέση της με τη Μικρά Ασία, καθώς συνδέεται άμεσα με πλήθος προσφύγων της αγιοτόκου Καππαδοκίας και ευρύτερα. Επίσης αποτελεί και τη δεύτερη πατρίδα του Αγίου Παϊσίου του Αγειορίτου.

Σας ξεναγούμε στο ταπεινό αρχοντικό της οικογένειας Εζνεπίδη και στους χώρους όπου ανατράφηκε και μεγάλωσε με Χριστό και ήθος ο Άγιος.

Φωτογραφίες: Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων