22/08/2019 22/08/2019 Τους ιστορικούς ξύλινους ναούς που βρίσκονται στην επαρχία Αρχάγγελσκ επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας συναντήθηκε με εθελοντές της πρωτοβουλίας “Η αναβίωση των ξύλινων ναών του Βορρά” οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για την διάσωση και αποκατάσταση...
22 Αυγούστου, 2019 - 8:15

Στις ξύλινες εκκλησίες της Ρωσίας

Διαδώστε:
Στις ξύλινες εκκλησίες της Ρωσίας

Τους ιστορικούς ξύλινους ναούς που βρίσκονται στην επαρχία Αρχάγγελσκ επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας συναντήθηκε με εθελοντές της πρωτοβουλίας “Η αναβίωση των ξύλινων ναών του Βορρά” οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για την διάσωση και αποκατάσταση των ξύλινων ναών.


Ο Πατριάρχης τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει εθελοντικά και πρόσθεσε:

“Αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό, αλλά το ίδιο το γεγονός του εθελοντισμού εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό. Όταν στην εποχή μας οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα μόνο για χρήματα, πόσο σημαντικό είναι για τους νέους να μπορούν να ξοδεύουν το χρόνο τους για μια καλή πράξη εθελοντισμού. Και πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα όσα κάνουμε για τον Θεό, μας επιστρέφουν εκατό φορές με τη χάρη του Θεού “.


Στο πλαίσιο του έργου “Αναγέννηση των ξύλινων ναών του Βορρά” συμμετέχουν εκατοντάδες εθελοντές. Μάλιστα στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στη Μόσχα, δημιουργήθηκε μια ξυλουργική σχολή στην οποία περισσότεροι από 200 άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων