12/07/2020 12/07/2020 Αυτό είναι το πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου στην Άνω Κόνιτσα. Ο ανιψιός του Αγίου, γιος του αδερφού του Ραφάηλ, κ. Χρήστος Εζνεπίδης, μάς ξεναγεί στο φτωχικό που πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ο Άγιος, μαζί με τους γονείς του και τα 8 αδέρφια του. Σε αυτό το σπίτι, πήγε ο Άγιος Παΐσιος, όταν...
12 Ιουλίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2020 - 16:04

Στο πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διαδώστε:
Στο πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αυτό είναι το πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου στην Άνω Κόνιτσα. Ο ανιψιός του Αγίου, γιος του αδερφού του Ραφάηλ, κ. Χρήστος Εζνεπίδης, μάς ξεναγεί στο φτωχικό που πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ο Άγιος, μαζί με τους γονείς του και τα 8 αδέρφια του.

Σε αυτό το σπίτι, πήγε ο Άγιος Παΐσιος, όταν ήταν 2 ετών. Εδώ μεγάλωσε, εδώ έπαιξε, εδώ γέλασε, εδώ έκλαψε και προσευχήθηκε, προτού αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Θεό.

Δείτε στο βίντεο αποκλειστικές εικόνες από τα ενδύματα και τα προσωπικά αντικείμενα του Αγίου, καθώς και πλήθος χειρογράφων του, αλλά και κατασκευών του από την εργασία του, ως ξυλουργού:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Πέπη Οικονομάκη

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Φωτογραφίες: Orthodoxia News Agency

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων