11/02/2020 11/02/2020 Εντείνονται οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών στην Κίνα, με το κομουνιστικό καθεστώς της χώρας επινοεί όλο και περισσότερα τεχνάσματα προκειμένου να ανακόψει την άνθιση της πίστης προς τον Ιησού, που παρατηρείται Οι διωγμοί στην αχανή αυτή  ασιατική χώρα, είναι τελείως διαφορετικοί από ό,τι πριν από 20-30 χρόνια, με τις κινεζικές αρχές να επιστρατεύουν τέσσερα νέα...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 5:24

Τα 4 “κινεζικά όπλα” εναντίων των Χριστιανών

Διαδώστε:
Τα 4 “κινεζικά όπλα” εναντίων των Χριστιανών

Εντείνονται οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών στην Κίνα, με το κομουνιστικό καθεστώς της χώρας επινοεί όλο και περισσότερα τεχνάσματα προκειμένου να ανακόψει την άνθιση της πίστης προς τον Ιησού, που παρατηρείται
Οι διωγμοί στην αχανή αυτή  ασιατική χώρα, είναι τελείως διαφορετικοί από ό,τι πριν από 20-30 χρόνια, με τις κινεζικές αρχές να επιστρατεύουν τέσσερα νέα “όπλα”.

1. Χρησιμοποιούν πρωτοφανή τεχνολογική ισχύ.
Οι τεχνολογικές δυνατότητες της κινεζικής κυβέρνησης είναι τόσο καλές, ίσως  οι καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στον κόσμο. Οι περισσότερες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο κατασκευάζουν τις συσκευές τους στην Κίνα. Αλλά και η ίδια η χώρα έκανε επίσης τη δική της τεχνολογική επένδυση βασικό στόχο για τα επόμενα 10 χρόνια. Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν κάνει την τεχνολογία τους να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο .
Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο με τρόπους που απειλούν να στραγγαλίσουν την εκκλησία στην Κίνα. Το καθεστώς παρακολουθεί όλη την κίνηση του Διαδικτύου στη χώρα, απαγορεύοντας κάποιες υπηρεσίες όπως το Facebook, αλλά και άλλες  πλατφόρμες.
Με το πρόσχημα της «ασφάλειας», η Κίνα έχει εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης σε κάποιες εκκλησίες, ακόμα και σε ιερά τους. Οι εκκλησίες που αρνούνται απειλούνται με κλείσιμο και οι ιερείς τους με φυλάκιση.
Η Κίνα έχει επίσης ένα τεράστιο σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Αυτό σε συνδυασμό με το σύστημα παρακολούθησης σημαίνει ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να καταγράφει παρακολουθήσει κάθε άτομο που μπαίνει σε έναν ναό.

2. Στοχεύουν τους νέους – και τους γονείς τους.

Το 2018 τέθηκαν σε ισχύ νέοι θρησκευτικοί κανονισμοί στην Κίνα. Σύμφωνα με αυτούς απαγορεύεται σε ανθρώπους κάτω των 18 ετών από την πηγαίνουν στην εκκλησία.
Οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν επίσης τις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις και τα κατηχητικά, ενώ προειδοποιούν τους νέους Χριστιανούς να μην μοιράζονται την πίστη τους στο σχολείο. Στην Κίνα, όπου η εκπαιδευτική επιτυχία μπορεί να καθορίσει την ποιότητα της ζωής ενός ατόμου, αυτές οι απειλές μπορεί να είναι καταστροφικές για την πίστη των νεαρών πιστών και για τους γονείς τους.
Κάποιοι δάσκαλοι απειλούν μάλιστα τα παιδιά ότι αν πιστεύουν στον Χριστό δεν θα τους επιτραπεί να αποφοιτήσουν

3. Η κινεζική κυβέρνηση ασκεί ισχυρούς κοινωνικούς ελέγχους.

Εκτός από το τεράστιο δίκτυο τεχνολογίας στην Κίνα, η κινεζική κυβέρνηση επιβλέπει κάτι που ονομάζεται Σύστημα Κοινωνικών Ελέγχων. Το σύστημα που θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα εντός του 2020 έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους πολίτες μια συγκεκριμένη “βαθμολογία”, η οποία αυξάνει ή μειώνεται ανάλογα με τις πράξεις του.
Τα άτομα που συμμορφώνονται με τους κανόνες απολαμβάνουν περισσότερης ελευθερίας. Για παράδειγμα οι “αναξιόπιστοι πολίτες” άνθρωποι δεν επιτρέπεται να πετούν ή να χρησιμοποιούν τρένα υψηλής ταχύτητας. Από τον Απρίλιο του 2019, περισσότερα από 20 εκατομμύρια αεροπορικά εισιτήρια ακυρώθηκαν βάσει αυτής της πολιτικής.

Είναι προφανές πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη χριστιανική κοινότητα.

4. Η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι ο Λόγος του Θεού και οι εκκλησίες θα ευθυγραμμιστούν με την ερμηνεία του κομμουνισμού.

“Οι αντι-κινεζικές δυνάμεις στη Δύση προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινωνική σταθερότητα της Κίνας και να υπονομεύουν την πολιτική δύναμη της χώρας μας μέσω του χριστιανισμού. Αυτό είναι καταδικασμένο να αποτύχει”, δήλωσε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος.
Οι κινεζικές θρησκευτικές αρχές προσπαθούν να φέρουν πιο κοντά τον Χριστιανισμό στον επίσημο κινεζικό κομμουνισμό. Αυτό περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια νέα μετάφραση και σχολιασμό της Βίβλου . Η κινεζική κυβέρνηση έχει επίσης αναστείλει την ηλεκτρονική πώληση βιβλίων. Ενώ η Βίβλος είναι ακόμα διαθέσιμη σε καταστήματα, οι Κινέζοι Χριστιανοί δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο Λόγο του Θεού στο διαδίκτυο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων