28/01/2021 28/01/2021 Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ότι και να γράψει κανείς μοιάζει φτωχό και λίγο για να αποδώσει το μεγαλείο ψυχής, την πληθωρική του προσωπικότητα, τον χαρισματικό τρόπο επικοινωνίας με το λαό που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε μια ζωή. Συνάμα, κάτι σπανιότατο, τα αμέτρητα χαρίσματά του συνδυάζονταν με την καρδιά μικρού παιδιού που είχε, δεν κράταγε κακία ούτε στον...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 14:03

Τα «άγνωστα» χρόνια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου- Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό-ντοκουμέντο και τα λόγια του που έγραψαν ιστορία!

Διαδώστε:
Τα «άγνωστα» χρόνια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου- Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό-ντοκουμέντο και τα λόγια του που έγραψαν ιστορία!

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ότι και να γράψει κανείς μοιάζει φτωχό και λίγο για να αποδώσει το μεγαλείο ψυχής, την πληθωρική του προσωπικότητα, τον χαρισματικό τρόπο επικοινωνίας με το λαό που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε μια ζωή.

Συνάμα, κάτι σπανιότατο, τα αμέτρητα χαρίσματά του συνδυάζονταν με την καρδιά μικρού παιδιού που είχε, δεν κράταγε κακία ούτε στον μεγαλύτερο πολέμιό του. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην συγκινήθηκε την ημέρα της εκδημίας του.

Το πρωινό της εικοστής ογδόης Ιανουαρίου του 2008 ο κόσμος ξύπνησε φτωχότερος, έφυγε ένας πραγματικός ηγέτης- ο Χριστόδουλός μας. Τα τελευταία του λόγια ακόμα συγκλονίζουν στο άκουσμά τους και είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, «Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει».
Δέκα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που «πέταξε» για τους ουρανούς.

Στο αφιερωματικό βίντεο παρουσιάζονται σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από όλη τη ζωή του Μακαριστού, αλλά και αποσπάσματα από τις ομιλίες του και τα λόγια του που έμειναν αξέχαστα.

Δείτε το βίντεο:

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
Βίντεο από το προσωπικό αρχείο του Λεωνίδα Κοντώση
Φωτογραφίες από το αρχείο του Χρήστου Μπόνη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων