04/03/2021 04/03/2021 Μπορεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων να έχει φύγει από τη Μόρια και η ζωή εκεί να ξαναβρίσκει κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο η πολύπαθη αυτή περιοχή της Λέσβου εξακολουθεί να μετρά πληγές. Τους περασμένους μήνες, με χρήματα κυρίως από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας πολλά από τα εξωκκλήσια που είχαν βανδαλιστεί από τους μετανάστες που διέμεναν στη δομή...
04 Μαρτίου, 2021 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 11:04

Τα “λαβωμένα” ξωκκλήσια της Μόριας

Διαδώστε:
Τα “λαβωμένα” ξωκκλήσια της Μόριας

Μπορεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων να έχει φύγει από τη Μόρια και η ζωή εκεί να ξαναβρίσκει κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο η πολύπαθη αυτή περιοχή της Λέσβου εξακολουθεί να μετρά πληγές.

Τους περασμένους μήνες, με χρήματα κυρίως από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας πολλά από τα εξωκκλήσια που είχαν βανδαλιστεί από τους μετανάστες που διέμεναν στη δομή ανακαινίσθηκαν, ωστόσο είναι και κάποια που ακόμα μαρτυρούν το μέγεθος της ιεροσυλίας που τελέστηκε εκεί.

Ο κάτοικος της Μόριας Μάκης Παυλέλλης ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook εικόνες από το εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου στο  πρώην ΚΥΤ της Μόριας όπως είναι σήμερα. Αν και περιφραγμένο είναι βανδαλισμένο, προκαλώντας θλίψη και οργή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων