13/08/2019 13/08/2019 Μητέρα και προστάτιδα των πάντων, η Παναγία κατέχει πρωταρχική θέση στην τιμή και στον σεβασμό των χριστιανών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, που της έχουν αφιερώσει μεγαλοπρεπείς εκκλησίες αλλά και ταπεινά ξωκλήσια. Κι αν οι ναοί της προκαλούν θαυμασμό, έκπληξη προκαλούν τα αμέτρητα προσωνύμια της μητέρας του Θεανθρώπου. Παναγία Βηματάρισσα, Παραμυθία, Εσφαγμένη,...
13 Αυγούστου, 2019 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2019 - 18:41

Τα χίλια ονόματα της Υπεραγίας Θεοτόκου που από άκρη ως άκρη σφραγίζουν τη ζωή και τις παρακλήσεις των πιστών

Διαδώστε:
Τα χίλια ονόματα της Υπεραγίας Θεοτόκου που από άκρη ως άκρη σφραγίζουν τη ζωή και τις παρακλήσεις των πιστών

Μητέρα και προστάτιδα των πάντων, η Παναγία κατέχει πρωταρχική θέση στην τιμή και στον σεβασμό των χριστιανών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, που της έχουν αφιερώσει μεγαλοπρεπείς εκκλησίες αλλά και ταπεινά ξωκλήσια.

Κι αν οι ναοί της προκαλούν θαυμασμό, έκπληξη προκαλούν τα αμέτρητα προσωνύμια της μητέρας του Θεανθρώπου.

Παναγία Βηματάρισσα, Παραμυθία, Εσφαγμένη, Παντάνασσα, Ψυχοσώστρα, Θαλασσομαχούσα, Παυσολύπη, Μυροβλύτισσα και πόσα ακόμη εφευρετικά και παράξενα «Θεοτοκωνύμια» της έχει δώσει ο λαός…

Η ονοματοδοσία γίνεται συνήθως ανάλογα με τον τόπο ή τον τρόπο που έχει γίνει η εικονογράφηση και μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως τα ονόματα της Παναγίας ξεπερνούν τα 1500!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το αφιέρωμα του Πρακτορείου Ορθοδοξία στα προσωνύμια του ιερότερου προσώπου της Ορθοδοξίας.

Μοντάζ: Μανώλης Δημελλάς

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων