08/02/2020 08/02/2020 Επ’ αφορμή των δύο ετών από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Νεκτάριου Βιτάλη, το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με τα θαυμαστά γεγονότα του Κτήτορος του Ιερού Προσκυνήματος Αγ. Νεκταρίου Καμάριζας. Ο π. Βλάσιος έμεινε 27 χρόνια κοντά στον μακάριο Γέροντα, μέχρι και την κοίμησή του στις 8 Φεβρουαρίου του 2018, οπότε και συνομιλεί...
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 16:17

Τα θαυμαστά γεγονότα της ζωής του Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διαδώστε:
Τα θαυμαστά γεγονότα της ζωής του Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Επ’ αφορμή των δύο ετών από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Νεκτάριου Βιτάλη, το Πρακτορείο “Ορθοδοξία” παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με τα θαυμαστά γεγονότα του Κτήτορος του Ιερού Προσκυνήματος Αγ. Νεκταρίου Καμάριζας.

Ο π. Βλάσιος έμεινε 27 χρόνια κοντά στον μακάριο Γέροντα, μέχρι και την κοίμησή του στις 8 Φεβρουαρίου του 2018, οπότε και συνομιλεί μαζί μας για την σεπτή και αγιασμένη ζωή του πατρός Νεκταρίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος / Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς / Μοντάζ: Κώστας Κουράκος – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Ήταν ο χαρισματικός Γέροντας του Λαυρίου. Υπήρξε πολύ ταπεινός, από νεαρή ηλικία και τις ελεύθερες ώρες του διάβαζε θρησκευτικά βιβλία, ενώ είχε άλλα 16 αδέλφια. Το κοσμικό όνομά του ήταν Βασίλειος, ενώ υπήρξε ιδιαιτέρως ξεχωριστός από μικρό παιδί. Πλήθος πιστών ταξίδευε από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθημερινά για να τον συναντήσει.

Παρακάτω, ο Αρχιμανδρίτης π. Βλάσιος Μακρής αναφέρεται με συγκινητικά λόγια στον Μακαριστό Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη, για τα 27 χρόνια που έζησε ως υποτακτικός κοντά στον αγαθό λευίτη του Χριστού μας, αλλά και για τα πνευματικά βιώματα που είχε μαζί του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων