16/02/2021 16/02/2021 Είμαι παντρεμένος σημαίνει πως δεν μπορώ να ζήσω ούτε μία ημέρα, ούτε καν λίγες στιγμές, ει δυνατόν, χωρίς τον σύντροφο της ζωής μου. Ο άνδρας μου, η γυναίκα μου είναι ένα κομμάτι του είναι μου, της σάρκας μου, της ψυχής μου, είναι συμπλήρωμά μου. Αποτελεί την απασχόληση του μυαλού μου. Αποτελεί τον λόγο, για τον...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 21:27

Τι σημαίνει είμαι παντρεμένος και ποια φλέβα πάει στην καρδιά

Διαδώστε:
Τι σημαίνει είμαι παντρεμένος και ποια φλέβα πάει στην καρδιά

Είμαι παντρεμένος σημαίνει πως δεν μπορώ να ζήσω ούτε μία ημέρα, ούτε καν λίγες στιγμές, ει δυνατόν, χωρίς τον σύντροφο της ζωής μου. Ο άνδρας μου, η γυναίκα μου είναι ένα κομμάτι του είναι μου, της σάρκας μου, της ψυχής μου, είναι συμπλήρωμά μου. Αποτελεί την απασχόληση του μυαλού μου. Αποτελεί τον λόγο, για τον οποίον νιώθω να κτυπά η καρδιά μου.

Αλλάζουν τα δαχτυλίδια των αρραβώνων, για να δείξουν ότι στις αλλαγές της ζωής, τελικώς, θα μείνουν πάλι ενωμένοι. Ο καθένας φοράει το δαχτυλίδι που γράφει το όνομα του άλλου και το βάζει συμβολικά στο δάχτυλο, από όπου ξεκινάει μία φλέβα που πάει απευθείας στην καρδιά. Δηλαδή, το όνομα του άλλου γράφεται στη δική του καρδιά. Ο ένας, θα λέγαμε, δίνει στον άλλον το αίμα της καρδιάς του. Τον κλείνει μέσα στα σωθικά του.

ΓΕΡΩΝ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ

 

Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” – Το απόσπασμα λόγου του μακαριστού Γέροντος αλιεύσαμε από: ΑΡΧ. ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΟΥ – ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΣΕΩΣ – ΟΚΤΩ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣ, σ.156-157

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων