17/05/2019 17/05/2019 Το Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται βόρεια του χωριού Πατσός Αμαρίου, μέσα στο πανέμορφο καταπράσινο Φαράγγι της Πατσού (γνωστός κι ως Φαράγγι Αγίου Αντωνίου). Σήμερα στο σπήλαιο δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, του αγίου των σπηλαίων και προστάτη των παιδιών. Εντύπωση προκαλούν τα εκατοντάδες μικροσκοπικά χαρτάκια με ευχές πιστών που είναι τοποθετημένα όπου υπάρχει...
17 Μαΐου, 2019 - 11:35

Το «αγίασμα» στο Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου

Διαδώστε:
Το «αγίασμα» στο Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου

Το Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται βόρεια του χωριού Πατσός Αμαρίου, μέσα στο πανέμορφο καταπράσινο Φαράγγι της Πατσού (γνωστός κι ως Φαράγγι Αγίου Αντωνίου).

Σήμερα στο σπήλαιο δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, του αγίου των σπηλαίων και προστάτη των παιδιών.
Εντύπωση προκαλούν τα εκατοντάδες μικροσκοπικά χαρτάκια με ευχές πιστών που είναι τοποθετημένα όπου υπάρχει τρύπα στο βράχο. Το νερό που στάζει από την οροφή του σπηλαίου συγκεντρώνεται σε δοχείο και θεωρείται «αγίασμα». Το σπήλαιο, όπως και το φαράγγι, είναι πολύ εύκολα επισκέψιμα καθώς έχουν διαμορφωθεί μονοπάτια με διάφορες αισθητικές επεμβάσεις της Διεύθυνσης Δασών. Περίπου 300 μέτρα μακρύτερα προς τα νότια βρίσκεται ένα δεύτερο μικρό σπήλαιο, η Φουρναρέ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων