12/03/2019 12/03/2019 Βρίσκεται “φωλιασμένο” ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, ενώ η εικόνα του δίνει την αίσθηση του πίνακα ζωγραφικής. Ο λόγος για το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ που βρίσκεται στα νότια της Λιβαδειάς, χτισμένο σε απόκρημνους βράχους κοντά στη σπηλιά της Ζωοδόχου Πηγής. Ο επισκέπτης για να φτάσει στο εκκλησάκι πρέπει να ανέβει περίπου 700 σκαλοπάτια, ενώ εκτείνεται...
12 Μαρτίου, 2019 - 22:43

Το εντυπωσιακό εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ στη Λιβαδειά

Διαδώστε:
Το εντυπωσιακό εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ στη Λιβαδειά

Βρίσκεται “φωλιασμένο” ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, ενώ η εικόνα του δίνει την αίσθηση του πίνακα ζωγραφικής. Ο λόγος για το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ που βρίσκεται στα νότια της Λιβαδειάς, χτισμένο σε απόκρημνους βράχους κοντά στη σπηλιά της Ζωοδόχου Πηγής. Ο επισκέπτης για να φτάσει στο εκκλησάκι πρέπει να ανέβει περίπου 700 σκαλοπάτια, ενώ εκτείνεται σε απόκρημνο βράχο του Παρνασσού, στην είσοδο της χαράδρας “Βαρσάμω”.

Εσωτερικά ο ναός έχει τόξο, λιθόκτιστο και πετρόκτιστο τέμπλο. Πάνω από το σπηλαιώδη ναό υπάρχει άλλη σπηλιά που ονομάζεται »το κελί του παππού». Φαίνεται ότι στη σπηλιά αυτή κατοικούσε Ιεροσολυμίτης Μοναχός ή ασκητής. Στα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς το εκκλησάκι αυτό χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο των κατοίκων της Αμφίκλειας και λέγεται ότι εδώ είχε το καραούλι του ο Οδυσσέας Ανδρούτσος.

 

Πηγή:xiromeropress.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων