09/05/2022 09/05/2022 Γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο νέος ο εν Βουνένοις. Ο Άγιος Νικόλαος καταγόταν από επιφανείς γονείς και υπηρετούσε στο βυζαντινό στρατό με το βαθμό του Δούκα. Όμως δεν του άρεσε η σκληρή ζωή του στρατιωτικού και αποφάσισε να μονάσεις στα Βουνενα της Θεσσαλίας Εκεί τον βρήκαν οι Αβαροι και μετά από βασανιστήρια τον κρέμασαν σε...
09 Μαΐου, 2022 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 16:29

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις

Διαδώστε:
Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις

Γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο νέος ο εν Βουνένοις. Ο Άγιος Νικόλαος καταγόταν από επιφανείς γονείς και υπηρετούσε στο βυζαντινό στρατό με το βαθμό του Δούκα.

Όμως δεν του άρεσε η σκληρή ζωή του στρατιωτικού και αποφάσισε να μονάσεις στα Βουνενα της Θεσσαλίας Εκεί τον βρήκαν οι Αβαροι και μετά από βασανιστήρια τον κρέμασαν σε ένα δέντρο στην αυλή του μοναστηριού που μοναζε Είναι νεοφανης Άγιος με παρρησία προς τον Κύριο και πολύ θαυματουργός Να έχουμε την ευλογία του.

Το λείψανο Του Αγίου που με ευλάβεια φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου στην Θήβα (συνοικία Τάχι) βρίσκεται εντός αργυράς πεποικιλμένης Θήκης την οποία μαζί με την Εφέστιο Εικόνα περιβάλλει ξυλόγλυπτο Κιβώριο.

Πολλές φορές ευωδιάζει, θεραπεύει, ενισχύει, παρηγορεί και φανερώνει πως η Χάρις του Θεού παραμένει ανεξίτηλη στο σώμα, ακόμα και μετά θάνατον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων