17/02/2021 17/02/2021 Στη Βασιλεύουσα στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, στις 17 Φεβρουαρίου, εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, ο οποίος γεννήθηκε στο Νιχώρι του Βοσπόρου. Στο σολέα εκτίθεται προς προσκύνησιν υπό των πιστών λειψανοθήκη με τμήμα από το μαρτυρικό πουκάμισο του Αγίου Θεοδώρου, αφιέρωμα της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, όπου μαρτύρησε ο Άγιος,...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 13:04

Το μαρτυρικό πουκάμισο του Νεομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου

Διαδώστε:
Το μαρτυρικό πουκάμισο του Νεομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου

Στη Βασιλεύουσα στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, στις 17 Φεβρουαρίου, εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, ο οποίος γεννήθηκε στο Νιχώρι του Βοσπόρου. Στο σολέα εκτίθεται προς προσκύνησιν υπό των πιστών λειψανοθήκη με τμήμα από το μαρτυρικό πουκάμισο του Αγίου Θεοδώρου, αφιέρωμα της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, όπου μαρτύρησε ο Άγιος, ενώ πρόσφατα με ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της Κοινότητας Νεοχωρίου στο υπερώο του Ιερού Ναού ανεγέρθη Παρεκκλήσιο προς τιμή του Νιχωρίτη Νεομάρτυρα.

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων