31/03/2021 31/03/2021 Η ουρά προς τον Παράδεισο. Η ώρα της προτεραιότητας και της δίκαιης απόδοσης τιμής. Υπομονή, ανυπομονησία για την πλησμονή και το πόσο άραγε ανίδεοι ορισμένοι σεσωσμένοι χριστιανοί. «Αδελφέ μου, είναι κάμποσοι μπροστά στην ουρά. Περίμενε, σε παρακαλώ. Προηγούνται οι ικανοί». «Μα, εμείς δε θα δούμε τον Χριστό μας; Σεσωσμένοι δεν είμαστε κι εμείς;». «Σε παρακαλώ,...
31 Μαρτίου, 2021 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2021 - 20:42

Το “μπάμ” το τρυφερό: Για ένα λιοντάρι που δε σου είπαν

Διαδώστε:
Το “μπάμ” το τρυφερό: Για ένα λιοντάρι που δε σου είπαν

Η ουρά προς τον Παράδεισο. Η ώρα της προτεραιότητας και της δίκαιης απόδοσης τιμής. Υπομονή, ανυπομονησία για την πλησμονή και το πόσο άραγε ανίδεοι ορισμένοι σεσωσμένοι χριστιανοί.

«Αδελφέ μου, είναι κάμποσοι μπροστά στην ουρά. Περίμενε, σε παρακαλώ. Προηγούνται οι ικανοί».

«Μα, εμείς δε θα δούμε τον Χριστό μας; Σεσωσμένοι δεν είμαστε κι εμείς;».

«Σε παρακαλώ, προηγούνται άλλοι. Είναι άλλοι ενδοξότεροι».

Ξεκίνησε να ψιθυρίζει η ουρά ότι μπροστά στη μεγάλη σειρά ευρίσκονταν κάποιος σαν λιοντάρι, ονόματι Γάκης Τάσιος, άγνωστος στο ευρύ κοινό των σεσωσμένων. Έμαθε αργότερα η ουρά ότι τον Γάκη Τάσιο τον ανέβασαν σ’ ένα φορτηγό, όταν περάτωσε τον βίο του εδώ στη Γη. Στο ίδιο φορτηγό ήταν το εκτελεστικό απόσπασμα, μαζί με το θύμα και οι εντολοδόχοι θύτες. Τον ξάπλωσαν στην καρότσα, χόρευαν, ξεσάλωναν επάνω του και τον χοροπηδούσαν. Τραγουδούσαν.

Πηγαίνοντας τον Τάσιο στο μέρος της εκτέλεσης, δε θέλησε να του δέσουν τα χέρια και τα μάτια. Οπλίζοντας το απόσπασμα, έτοιμο να πυροβολήσει, ο Γάκης φώναξε:

«Εδώ στην καρδιά κτυπάτε, σ’ αυτήν την Ελληνική καρδιά!!».

Ο Γεώργιος (Γάκης) Τάσιος υπήρξε αιχμάλωτος, αλυσοδεμένος Βορειοηπειρωτής από την κουμμουνιστική δικτακτορία του Χότζια. Οι μαρτυρίες, λένε, ότι βγαίνοντας απ’ το κελί προς την εκτέλεση, δεμένος χειροπέδες και στα πόδια αλυσίδες, έκανε νεύματα προς τους συγκρατούμενους Έλληνες, με τα μάτια και το κεφάλι, ό,τι δε φοβάται καθόλου.

28 χρονώ. Με κέφι μπροστά στον τυφεκισμό. Αγάπη για τον «μπάμ» το τρυφερό.

Για τον Χριστό!
Ελλάδα σ’ αγαπώ!

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

ΠΗΓΕΣ:

Φώτο: Γεώργιος (Γάκης) Τάσιος, Ημερολόγιο 2016 της ΣΦΕΒΑ αφιερωμένο στους Εθνομάρτυρες της Βορείου Ηπείρου. Πηγή: http://www.sfeva.gr

Κωνσταντίνος Κυριακού, Προδοσία και Αυτοθυσία, Κόνιτσα 2017, 1η Έκδοσις, Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Παράς Μηνάς, 46 χρόνια στα κάτεργα της δικτατορίας του Εν. Χότζια (1946-1990). Εκδ. Γραφικές Τέχνες – Κούλης ΑΒΕΕ, 1997

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων