01/12/2019 01/12/2019 Η πυκνή βλάστηση, το καταπράσινο τοπίο, τα κρυστάλλινα νερά του ποταμιού που τρέχουν ανάμεσα στα δένδρα του φαραγγιού, δημιουργούν μια εικόνα που παρόμοιες μόνο ο Παντοδύναμος θα μπορούσε να δημιουργήσει. Μια εικόνα που θέλεις να την αγκαλιάσεις με όλες τις αισθήσεις σου. Μια πανδαισία χρωμάτων που συνδυάζονται αρμονικά. Το γαλαζοπράσινο των νερών του ποταμού, με...
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2019 - 15:42

Το Σπήλαιο του ασκητή Οσίου Ευθύμιου στη Χαλκιδική- βίντεο

Διαδώστε:
Το Σπήλαιο του ασκητή Οσίου Ευθύμιου στη Χαλκιδική- βίντεο

Η πυκνή βλάστηση, το καταπράσινο τοπίο, τα κρυστάλλινα νερά του ποταμιού που τρέχουν ανάμεσα στα δένδρα του φαραγγιού, δημιουργούν μια εικόνα που παρόμοιες μόνο ο Παντοδύναμος θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Μια εικόνα που θέλεις να την αγκαλιάσεις με όλες τις αισθήσεις σου. Μια πανδαισία χρωμάτων που συνδυάζονται αρμονικά. Το γαλαζοπράσινο των νερών του ποταμού, με το έντονο πράσινο του δάσους μπλεγμένο με τα χρυσοκίτρινα χρώματα των φυλλοβόλων δένδρων συνθέτουν ένα θαυμάσιο πίνακα.

Σε μια σπηλιά βράχου στη θέση Μικρόσκινο (Μ΄κρόσκνου) ασκήτευσε ο όσιος Ευθύμιος ο νέος(824-898 μ.χ), μαζί με τον Άγιο Ιωσήφ τον Μυροβλύτη από την Αρμενία και τον Όσιο Βασίλειο, επίσκοπο Θεσσαλονίκης. Μαζί με άλλους μοναχούς δημιούργησαν εκεί μία Λαύρα δηλαδή μία κοινότητα αναχωρητών μοναχών. Στη θέση αυτή βρίσκεται σήμερα ένα μικρό εκκλησάκι .
Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται μέχρις ενός σημείου με αυτοκίνητο σε κακοτράχαλο χωματόδρομο(μια ώρα περίπου απο τον ασφαλτινο δρόμο των Βραστάμων) και μετά άλλη μισή περίπου ώρα μόνο με πεζοπορία μέχρις το σπήλαιο.
Εκτός από το όμορφο εκκλησάκι που μοιάζει με φωλιά αετών στην σπηλιά των βράχων εντυπωσιάζει επίσης η πανέμορφη φύση τριγύρω κ το άκουσμα του νερού που κυλάει στο ποταμάκι κάτω απ τη σπηλιά σε απόσταση 50 μέτρων αλλα κ η ησυχία του τοπίου(μιάμιση ώρα μακρυά απο τον “πολιτισμό”).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων