28/06/2021 28/06/2021 Το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης αποτέλεσε τον πρώτο τόπο στην Ελλάδα που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος, το πρώτο κομμάτι ευρωπαϊκής γης που πάτησε και διανυκτέρευσε ο Απόστολος των Εθνών αρχίζοντας την περιοδεία του στην Ευρώπη. Το σχετικό χωρίο στις Πράξεις των Αποστόλων είναι χαρακτηριστικό: «Ἀναχθέντες οὔν ἀπό τῆς Τρωάδος εὐθυδρομήσαμεν εἰς Σαμοθράκην, τῇ δέ ἐπιούσῃ...
28 Ιουνίου, 2021 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 18:04

Το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

Διαδώστε:
Το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

Το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης αποτέλεσε τον πρώτο τόπο στην Ελλάδα που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος, το πρώτο κομμάτι ευρωπαϊκής γης που πάτησε και διανυκτέρευσε ο Απόστολος των Εθνών αρχίζοντας την περιοδεία του στην Ευρώπη.

Το σχετικό χωρίο στις Πράξεις των Αποστόλων είναι χαρακτηριστικό: «Ἀναχθέντες οὔν ἀπό τῆς Τρωάδος εὐθυδρομήσαμεν εἰς Σαμοθράκην, τῇ δέ ἐπιούσῃ εἰς Νεάπολιν» (Πρ. Απ.: Κεφ. 16, στ. 9-12).

Τα τελευταία χρόνια πολλοί ήταν οι επισκέπτες από διάφορες χώρες της γης, οι οποίοι ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου άρχιζαν την πορεία τους από την Σαμοθράκη, χωρίς όμως να βρίσκουν εκεί ένα σημείο αναφοράς, εκτός από τα ερείπια ενός παλαιοχριστιανικού ναού στην Παλαιόπολη.

Με πρωτοβουλία του σημερινού Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, ανεγέρθηκε και εγκαινιάσθηκε το 2008 ένα μνημείο-προσκύνημα στο σημείο όπου φέρεται να περπάτησε και να διανυκτέρευσε ο Απόστολος των Εθνών. Ένα αφιέρωμα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου προς τη Δύση, την Ευρώπη, την Ελλάδα. Το στασίδι του Αποστόλου Παύλου. Πρόκειται για ένα λιτό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα από ξύλο και πέτρα, κτισμένο σε ένα κατάφυτο τόπο, με τοπικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα ψηφιδωτά έργα που αναπαριστούν την πορεία του Αποστόλου των Εθνών.

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων