06/08/2022 07/08/2022 Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιλαρίων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θαβώρ, μιλάει στο Πρακτορείο Ορθοδοξία από τον τόπο όπου, σύμφωνα με τη βιβλική διήγηση, πραγματοποιήθηκε το γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο όρος Θαβώρ. Ο πατήρ Ιλαρίων αναφέρεται στο γεγονός της Μεταμορφώσεως, στην ιστορία και πορεία μέσα στους αιώνες της Ιεράς Μονής Θαβώρ, ενός εκ των ιερών...
06 Αυγούστου, 2022 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 4:07

Το θαύμα της Αγίας Νεφέλης στο Όρος Θαβώρ

Διαδώστε:
Το θαύμα της Αγίας Νεφέλης στο Όρος Θαβώρ

Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιλαρίων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θαβώρ, μιλάει στο Πρακτορείο Ορθοδοξία από τον τόπο όπου, σύμφωνα με τη βιβλική διήγηση, πραγματοποιήθηκε το γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο όρος Θαβώρ.

Ο πατήρ Ιλαρίων αναφέρεται στο γεγονός της Μεταμορφώσεως, στην ιστορία και πορεία μέσα στους αιώνες της Ιεράς Μονής Θαβώρ, ενός εκ των ιερών προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο επαναλαμβανόμενο θαύμα που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κατά την Ιερά Αγρυπνία, οπότε μπροστά στα μάτια χιλιάδων πιστών, κατεβαίνει πάνω από το ιερό βουνό η Αγία Νεφέλη κι ένα εξαίσιο άρωμα σαν λιβάνι απλώνεται στον αέρα. Μάλιστα κάποιες φορές το σύννεφο είναι τόσο πυκνό που δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα σε απόσταση δύο μέτρων.

Δείτε το βίντεο:

Αποστολή Ισραήλ: Μαρία Γιαχνάκη
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Τάκης Ποδαρόπουλος / Κώστα Καλπατζίδης
Πλάνα αρχείου Μαρίας Γιαχνάκη
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
Μουσική: Χρίστος Τσιαμούλης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων